Otkriveno jedno od skloništa Pabla Eskobara sa 18 miliona dolara: “Decenijama stare novčanice i smrdljive plastične vreće za novac”

0
Foto: Profimedia

Pablo Eskobar, kolumbijski narkobos i krijumčar, bio je svojevremno “najveći odmetnik na svetu”. Ujedno i jedan od najimućnijih kriminalaca u istoriji. Magazin Forbs ga je 1993. postavio na 7. mesto najbogatijih ljudi sveta, a njegovo bogatstvo procenio na oko 25 milijardi dolara. Imao je svoja skladišta u kojima je sakrivao novac, a jedno od tih skrovišta nedavno je otkrio njegov nećak.

U konkretnom “šteku” pronađeno je 18 miliona dolara, javila je TV mreža Red Mas Noticias, a prenosi N1.

Nikolas Eskobar rekao je za tu mrežu da je skrovište bilo u njegovoj kući u Medelinu, gradu u kom je Pablo Eskobar imao  “sedište”.

Nećak je kazao da je otkrio zalihu u jednom delu kuće, u smrdljivoj plastičnoj vreći.

Decenijama stare novčanice bile su u toliko lošem stanju da su neupotrebljive, navodi se u izveštaju televizije. U vreći je bio i grumen zlata, komunikacijski uređaji, snimci, pisaća mašina, olovka i kamera s filmom koji se nije mogao razviti.

Priče o Eskobarovim skrovištima još kruže Medelinom.

Nikolas Eskobar, koji se ponosi srodstvom s narkovođom, kazao je kako je pronašao već nekoliko skrovišta.

Jedan od najbogatijih kriminalaca u ljudskoj istoriji Pablo Eskobar imao je milijarde dolara godišnjih prihoda. Optužen za oko 6.000 ubistava vođa narkokartela. Ubijen je 1993. u 44. godini u Medelinu.