“Otkriću vam jednu tajnu. Imam mulitpla sklerozu i imunokompromitovan sam”: Američki voditelj Džon King se zahvalio svima koji su se vakcinisali…

0

Američki voditelj televizije CNN Džon King otkrio je u segmentu emisije na CNN-u koji je namenjen borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv koronavirusa i netačnih tvrdnji u vezi sa pandemijom kovid-19 da je imunokompromitovan.

„Podeliću sa gledaocima tajnu koju nikada ranije nisam otkrio. Ja sam imunokompromitovan. Imam multipla sklerozu.

Za bolest koju je King naveo ne postoji lek. Mulitpla skleroza napada napada živce po celom telu. Američkom voditelju je prvi put javno progovorio o svojoj bolesti.

King je o svojoj dijagnozu pričao tokom segmenta u kom je sa gostima reagovo na izjavu voditelja Foks njuza Takera Karlsona, koji je iskoristio nedavnu smrt bivšeg državnog sekretara Kolina Pauela za širenje dezinformacija o vakcinama.

Karlson je rekao da je Pauel preminuo od koroanvirusa uprkos tome što je u potpunosti vakcinisan, ali nije spomenuo gledaocima da je Pauel rak krvi koji u velikoj meri smanjuje sposobnost tela da se bori protiv infekcije. Na kraju svoje emisije, Karlson je spomenuo da je 84-godišnji Pauel “patio od niza različitih zdravstvenih problema”.

King je rekao da mu je drago što su on i njegove kolege vakcinisane.

“Zahvalan sam zbog straha da li ću, u suprotnom, preneti virus svom desetogodišnjem sinu koji još uvek ne može da dobije vakcinu“, zaključio je američki voditelj.