Otkazan meč između Zvezde i Asvela: Brojni igrači francuskog tima pozitivni na koronu

0
Profimedia

(Beta) – Utakmica košarkaša Crvene zvezde i Asvela u četvrtom kolu Evrolige otkazana je danas pošto su brojni igrači francuske ekipe zaraženi koronavirusom.

Utakmica je trebalo da se odigra u dvorani “Astrobal” u Lionu u četvrtak od 20.45, a nakon zvanične informacije koju je klub dobio od Evrolige, prvi tim i stručni štab neće putovati u Francusku planiranim letom u 18 časova, navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde.

U zvaničnom dopisu Evrolige, između ostalog se navodi da se “meč otkazuje zbog velikog broja pozitivnih na koronavirus i nemogućnosti da ekipa Asvela obezbedi minimalnih osam igrača za meč”.

“KK Crvena zvezda shvatajući težinu situacije u kojoj se nalazi celokupna evroligaška porodica i svi klubovi u takmičenjima pod okriljem Evrolige, izražava veliko žaljenje zbog nemogućnosti da na terenu odmeri snage sa sportskim prijateljima iz Liona, ali kao i svi u vreme pandemije prednost daje bezbednosti i očuvanju zdravlja ljudskih života”, navodi se u saopštenju.

Zvezda je poželela brz oporavak svim igračima, stručnom štabu, članovima menadžmenta Asvela koji su pozitivni koronavirus i izrazila je nadu skorom viđenju sa sportskim rivalima iz Liona, na terenu u mnogo boljim okolnostima.

Nije poznato kako će se registrovati utakmica, pošto mora da se otvori disciplinski proces.

Ranije danas Evroliga je registrovala dve utakmice Zenita iz Sankt Peterburga službenim rezultatom 0:20, pošto ruski klub nije odigrao mečeve protiv Baskonije i Valensije. Zenit nije mogao da obezbedi minimalnih osam igrača, nakon što je u ekipi veliki broj zaraženih koronavirusom.