“Otišao je Moca, ostala je Tuga” Saša Ilić o Moci Vukotiću kao “najvećem igraču u istoriji Partizana…”

0
Pritnscreen/YouTube/Aleksandar Kovandzic

Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas, nakon kratke i teške bolesti, a od legendardnog fudbalera Partizana oprostili su se fudbalski klub Partizan, nekadašnji fudbaler i funckioner “crno-belih” i aktuleni zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković, ali i Saša ilić, njegov “naslednik” na listi rekordera po broju nastupa za Partizan.

Vukotić je bio čovek koji je odigrao najviše utakmica u crno-belom dresu (791), pre nego što ga je Saša Ilić prestigao 2016. godine.

“Kakav udarac! Koristim ovu priliku da uputim najskrenije saučešće porodici Vukotivć. Znao sam da je čika Moca imao velikih zdravstvenih problema, ali, znajući kakav je borac, najiskrenije sam se nadao da će pobediti. Nažalost, nije izdržao”, rekao je Ilić, a prenosi Blic.

Aktuelni trener Čukaričkog i još jedna legenda Partizana rekao je da je “Moca najveći fudbaler u istoriji Partizana”.

“Najveći! Perfektan igrač, bez mane, gledao sam ga kao klinac, a otac mi je pričao o njemu samo najlepše. Poznavao sam ga odlično, bio je i dugogodišnji direktor omladinske škole Partizana. Sjajan sportski radnik, još bolji čovek. Ostavio je svima nama u amanet jedno zaveštanje bez mrlje, kojim, bi svi mi koji volimo Partizan morali da se ponosimo i da idemo njegovim stopama. Iskreno, ne verujem da će pojaviti još jedan čovek koji će toliko dati Partizanu, ma svim ljudima. Otišao je Moca, ostala je tuga”, zaključio je Ilić