Otac nestalog momka iz Hrvatske: “Na video snimcima je moj sin, moja nada je sve veća…”

0
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, rekao je da mu snimci objavljeni na pojedinim srpskim portalima itekako bude nadu da je njegov sin živ.

“Mogu potvrditi da je na objavljenim video snimcima zaista moj sin i to i na onim u gradu, gde trči i traži taksi. Ja samo znam da se u klubu ništa dogodilo ništa loše, ali još uvek ne možemo da rekonstuišemo šta se događalo posle i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo što je prikazano na snimcima”, rekao je Nenada Periš, a prenosi Slobodna Dalmacija.

“Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osećaj da se ovo sve neće dobro završiti, ali kako vreme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor ogradi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao”, rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Nenad Periš je, naknadno, za hrvatski portal Indeks.hr potvrdio da je mladić koji trči ulicama zaista njegov sin, ali da nikad nije rekao da je njegov sin i na snimku na kom se, navodno, vidi osoba koja pliva.

“Ja za video snimak na kom se vidi kako neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopšte ne verujem da je to snimak od iste večeri”, rekao je otacn nestalog momkma iz Splita.

“Na video snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim da komentarišem. To treba prepustiti policiji, da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih video zapisa, samo se otežava potraga”, zaključio je Nenad Periš.

Naveo je i da je policija utvrdila da nisu tačne informacije da je mladić viđen u Rumi.

Pojedini mediji objavili su video snimke sa okolnih sigurnosnih kamera na kojima se vidi muškarac koji “odgovara opisu nestalog Mateja” kako trči iz kluba, a potom je ista osoba, na drugom video snimku, uočena kod Beograda na vodi, gde je takođe primećeno kako trči.

Sledeći deo snimka prikazuje, pretpostavlja se, istu osobu, kako trči kod Beton hale, zatim preko ulice, gde pokušava da zaustavi teksi.

Na trećem snimku je navodno prikazana osoba koja pliva u reci Savi.

Podsetimo, Matej Periš (28) iz Splita nestao je u petak (31. decembra) u Beogradu, tokom noćnog izlaska. On je s društvom otišao u Beograd da dočeka Novu godinu.

S prijateljima je bio u noćnom klubu, svi su bili zajedno za stolom, a Periš je u jednom trenutku otišao na plesni podijum i nakon toga mu se gubi svaki trag.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je popodne da je jutros dobio informacije o nestalom mladiću iz Splita, a da će policija izneti detalje.

“Jutros sam dobio informacije i sad čekam nove. Sad tu ima detalja, ali bez veze mi je da govorim detalje, to će policija da vam saopštava. Suštinski nemamo rešenje još uvek”, rekao je Vučić novinarima u Pančevu.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime