Otac Megan Markl: “Ne mislim da je kraljevska porodica rasistički nastrojena”

0
Foto Profimedia

Otac Megan Markl, Tomas, rekao je kako ne misli da je britanska kraljevska porodica rasistički nastrojena, te se nada da je navodna primedba jednog člana te porodice o boji kože Meganinog sina bila samo nesmotreno i “glupo pitanje”.

U intervjuu Opri Vinfri Megan je rekla da je njenom sinu Arčiju, jednogodišnjaku, uskraćena titula princa, jer je unutar kraljevske porodice pre njegovog rođenja postojala zabrinutost zbog toga „u kolikoj bi meri mogla biti tamna detetova boja kože“.

„Veoma poštujem članove kraljevske porodice i mislim da oni uopštee nisu rasisti. Ne mislim ni da su Britanci rasisti, mislim da su stanovnici Los Anđelesa i Kalifornije rasisti, ali to ne mislim kada su posredi Britanci”, rekao je Markl za ITV.

„A kad se radi o pitanju kakve će boje biti dete ili koliko će njegova koža biti tamna, pretpostavljam i nadam se da je to bilo samo nečije nesmotreno i glupo pitanje“, rekao je Markl, dodavši kako smatra da komentar treba istražiti.

Na pitanje novinara o intervjuu koji su Megan i Hari dali Opri Vinfri, Tomas Markl je odgovorio kako smatra da su „prešli granicu“, te da je trebalo pričekati s obzirom na to da je suprug kraljice Elizabete, princ Filip, u bolnici.