Hezbolah je dronovima napao dve vojne pozicije na severu Izraela, u znak osvete za ubistvo islamističkog komandira, saopštila je ova libanska ekstremistička organizacija.

Saopštenju je prethodilo objavljivanje video snimka, na kojem se navodno vide dve izraelske lokacije i njihove precizne koordinate. To je pojačalo strah od sveopšteg između te dve strane o kojima se već danima priča, piše Gardijan.

Izrael i ta moćna šiitska organizacija gotovo svakodnevno razmenjuju vatru, od početka rata u Gazi 7. oktobra prošle godine.

Organizacija Džama Islamija je objavila da je jedan od njenih komandira Ajman Ghotmeh ubijen „u izdajničkom cionističkom napadu“ u Kiari, u području Beka na istoku Libana.

Izrael je kasnije potvrdio da je izveo napad i objasnio da je Ghotmeh odgovoran za snabdevanje oružjem snaga Fadžr, naoružanog krila Džama Islamije i Hamasa.

Hezbolah je danas saopštio da su njegovi borci izveli napad dronom na poziciju izraelskog vojnog rukovodstva u Beit Hilelu kao „odgovor na ubistvo koje je izveo izraelski neprijatelj u gradu Kiara“.

Prekogranična napetost pojačana je protekli dana, a izraelska vojska je objavila da je plan za ofanzivu u Libanu „odobren i potvrđen“.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah je odgovorio pretnjom: „Nijedan deo Izraela neće biti pošteđen u slučaju sveopšteg rata“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.