Osumnjičeni za zlostavljanje u Petnici nije uhapšen

0
Printscreen/YouTube/RTV Marš HD Valjevo

Glavna tužiteljka u Valjevu Dragana Marković potvrdila je da Branislav Savić, koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje u Istraživačkoj stanici Petnica, nije uhapšen, prenosi N1.

Kako se navodi u odgovoru tužiteljke, Savić nije pritvoren jer najpre žele da obezbede žrtve.

Istraživačka stanica (IS) “Petnica” saopštila je da su nadležni organi pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima seksualnog zlostavljanja i dodali da im je “žao što ranije nisu prepoznali značaj ovog problema” u toj obrazovnoj ustanovi.

„Osuđujemo svaki oblik seksualnog nasilja i bezrezervno izražavamo podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama. Nadležni organi su pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima koji su izašli u javnost i svi članovi kolektiva IS „Petnica“ su im na raspolaganju. Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve neophodne institucionalne mere“, navodi se u saopštenju.

Iz „Petnice“ su naveli da se „obavezuju“ da upoznaju javnost sa rezultatima svih koraka koje sada preduzimaju da zaštite učenike i učesnice seminara u toj istraživačkoj stanici od nasilja.