Ostavke u Tadićevoj SDS: “Grupa 21? To je Vučićev projekat…”

0
Foto: Igor Pavićević

Pošto je objavljeno da će Grupa 21 izaće na predstojeće parlamentarne izbore, članovi ove grupe Marko Đurišić i Nenad Konstatinović podneli su ostavke na članstvo u Socijaldemokratskoj stranci čiji su funkcioneri bili, a koja je najavila bojkot izbora. Kako piše N1, lider SDS Boris Tadić izneo je teške optužbe na račun svojih dojučerašnjih saboraca. 

“Rekao sam da se ne može boriti protiv Vučića time što se izlazi na listu koja je Vučićev projekat, a Grupa 21 je Vučićev projekat koji operativno rade njegovi medijski savetnici i ljudi koji strateški stoje iza Privredne komore Srbije i koji su u bliskoj saradnji sa Vučićem i to je svakome potpuno jasno”, rekao je Boris Tadić.

U organizaciji “Srbija 21” navode da su svesni da u Srbiji danas nema uslova za fer i poštene izbore, ali da su razgovarali sa predstavnicima političkih grupa iz više od 100 gradova u Srbiji i da je zaključak da je jedini način da se promeni režim Aleksandra Vučića borba kroz institucije sistema.

“Da smo Vučićeva opozicija me posebno vređa i na žalost čini mi se mnogo više govori o onima koji takve optužbe upućuju zato što nemaju odgovor na politiku koju mi želimo da kandidujemo i način na koji želimo da se borimo za tu politiku i te vrednosti”, odgovorio je Đurišić.