Ostavka zbog nesuglasica dok traju pregovori o novom glavnom sponzoru: U Barseloni je retko mirno, a da li je Spotifaj sada zaslužan za tenzije?

0
(Beta/AP Photo/Joan Monfort)

(Beta-AP) – Izvršni direktor fudbalskog kluba Barselona Feran Reverter podneo je danas ostavku usred pregovora o novom sponzorskom ugovoru sa kompanijom Spotifaj.

Reverter je obavestio predsednika Đoana Laportu da je morao da napusti klub zbog “ličnih i porodičnih razloga”, saopštila je Barselona.

Pojedini španski mediji preneli su da je Reverterov odlazak usledio delom zbog neslaganja u pregovorima sa Spotifajem, kao i zbog prošlih nesuglasica sa Laportom.

Reverter je otišao manje od godinu dana otkako je preuzeo funkciju u julu 2021. godine i tada je imao zadatak vođenja projekta restrukturiranja kluba kroz strateški plan do 2026.

Barselona traži novog sponozora koji će zameniti kompaniju Rakuten, kada joj istekne ugovor na kraju sezone.

Španski mediji preneli su da su sporazum sa Spotifajem neminovan, ali je Barselona to demantovala i navela da i dalje pregovara sa drugim sponzorima. Ugovor sa Spotifajem navodno bi mogao da vredi 280 miliona dolara za tri godine.

Ta kompanija za striming muzike nalazi se u centru pažnje otkako je Džo Rogan u svom podkastu širio dezinformacije u vezi sa koronavirusom, zbog čega su slavni muzičari Džoni Mičel i Nil Jang povukli svoju muziku sa platforme.

Spotifaj je preduzeo mere u borbi protiv dezinformacija o koronavirusu na svojoj platformi.