Osnivač kompanije Huavej saopštio je da će prihodi tog telekomunikacionog giganta biti za 30 milijardi dolara manji nego što je planirano za naredne dve godine, upoređujući kompaniju sa teško oštećenim avionom kao posledicu aktivnosti administracije SAD, preneo je CNN.

Nikada nismo mislili da će odlučnost SAD da napadne Huavej biti tako snažna, tako čvrsta, rekao je Ren Zengfei, koji je i direktor kompanije.

On je najavio da će Huavej smanjiti kapacitete i očekivati prihode od 100 milijardi dolara godišnje u naredne dve godine, upoređujući to sa prihodima od 105 milijardi dolara 2018. godine.

On je u februaru rekao da je cilj da Huavej ostvari prihode od 125 milijardi dolara u 2019. godini, podseća AP.

Ren Zengfei je rekao i da je prodaja mobilnih telefona Huavej u inostranstvu pala za 40 odsto, potvrđujući tako izveštaj agencije Blumberg.

Kinesko tržište, međutim, raste izuzetno brzo i Huavej neće dozvoliti da restriktivne mere utiču na istraživanje i razvoj, najavio je on.

Huvej je žrtva tekuće trgovinske krize između Kine i SAD, koje su optužile kineske kompanije da su počinile prinudni transfer tehnologije i krađu poslovnih tajni.

Prošlog meseca, SAD su stavile Huavej na listu onih kojima je američkim kompanijama zabranjeno da prodaju komponente toj kineskoj kompaniji bez odobrenja vlasti.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.