Oročena štednja – najbolja investicija za budućnost

  0
  Ilustracija: UniCredit banka

  Štednja je vrlo racionalna stvar i kada se sve uzme u obzir, veoma je jednostavno: štednja nam omogućava da planiramo i da praktično osiguravamo sebi budućnost.

  I dok se građani Srbije i dalje „lome” da li je bolje čuvati svoj novac u banci ili u „slamarici”, stručnjaci su jednoglasni: oročenom štednjom u banci radite mnogo za sebe, ali i za čitavo društvo.

  Kod oročene štednje, štediše se obavezuju da neće podizati depozit u dogovorenom roku. Banke klijentima isplaćuju kamate u valuti depozita po isteku tog perioda, najčešće na mesečnom nivou, a moguće je i isplaćivanje na tri, šest ili 12 meseci.

  Kako stručnjaci objašnjavaju, sve što vam u kućnom budžetu, na kraju meseca ostane kao razlika između primanja i izdataka, može se iskoristiti za štednju. Na taj način, niste poremetili ispunjavanje svojih potreba, a uložićete u svoju budućnost. To je zapravo najlakši način da odgovorite na sve buduće izazove, spremno i sigurno.

  Štednja podrazumeva i planiranje. Bitno je da se na štednju ne gleda kao na odricanje, već način da pravilno i najbolje za sebe rasporedite svoj novac.

  Svakako, pravilan izbor banke u svemu tome izuzetno je važan. Važno je da uvek birate banku za koju ste sigurni da će vaš novac koristiti odgovorno, ali i da će vam omogućiti modele štednje prilagođene vašim potrebama i vašem ritmu života.

  Osim svih nabrojanih razloga, zbog kojih je značajno i praktično neophodno da ljudi novac „ostavljaju sa strane”, kao što je štednja zbog ciljeva koje žele da ostvare u budućnosti, ili štednja zbog nepredviđenih okolnosti koje ih mogu zadesiti, ovaj postupak ima uticaj na celokupnu ekonomiju jedne države. Bez štednje, tvrde analitičari, nemoguće je imati bilo kakve investicije, niti može doći do privrednog rasta društva i države.

  Takvo je mišljenje i preporuka stručnjaka UniCredit Banke – oročena štednja u banci trebalo bi svima da bude prvi izbor. Osim što su vaša sredstva na sigurnom, na svoju štednju akumulirate i kamatu. I to je sve moguće izdvajanjem relativno male svote novca mesečno, tako da vam to odvajanje novca ne bi uzdrmalo mesečni budžet.

  Možda je najbolje da razmotrite ponudu UniCredit Banke koja ovog leta nudi odlične uslove za oročenu štednju, upravo u vreme kada je to izrazito neophodno. Pozivamo vas da pogledate ponudu ove banke za oročenu štednju na sajtu: www.unicreditbank.rs ili posetite jednu od najbližih ekspozitura.