“Oročavanje Vlade pokazatelj nenormalnog funkcionisanja demokratije…”

1
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je odluka o oročavanju mandata naredne Vlade i spajanje narednih parlamentarnih sa predsedničkim izborima pokazatelj nenormalnog funkcionisanja demokratskog poretka u Srbiji.

“To potvrđuje neophodnost sistemskih promena za koje se mi zalažemo, a koje moraju poći od promene izbornog sistema, kako bi se promenio ovaj nakaradni partitokratski politički sistem”, rekao je Jovanović agenciji Beta.

On je ocenio da, iz ugla toga šta odgovara aktuelnoj vlasti, taj potez ima smisla u taktičkom i strateškom pogledu.

“Oni na taj način šire front i slabe manevarski prostor opoziciji, koja bi se inače usredsredila prvenstveno na beogradske izbore. Ali, u biti, sve to pokazuje nenormalno funkcionisanje demokratskog poretka u Srbiji”, rekao je on.

1 KOMENTAR

  1. Закључак је тачан, али узрок не и поново доводи у заблуду. Ваше “залагање”, у виду изласка на изборе, и свега оног пре и после тога, неће довести апсолутно ни до каквог резултата, тих ваших “залагања”. “Ненормално функционисање демократског поретка” (ако га уопште и има), управо је последица одсуства присуства демократски изражених, супротних, ставова. А њих нема, јер нема ни легално и легитимно изабране опозиције, а ње нема, јер није било ни услова да се она изабере, а што си ти на својој кожи, иако заблудео и изашао на изборе, брутално осетио. Према томе, што се тебе тиче, односно: “Метле”, “кофе”, “крпе”,…итд., ти можеш да будеш спокојан. У условима у којима би се ти “залагао” за “нормално функционисање демократског поретка”, добио си шта си добио, односно, “самопочистио” си се том твојом “метлом”. Борба за “нормално функционисање демократског поретка” мора се наставити другачијим средствима, дијаметрално супротним од твог изборног “залагања”, а главно је оно, које је и довело до “орочавања Владе” (ма шта ти о томе мислио), и зове се, “бојкот”.

Comments are closed.