Narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da je vladajuća koalicija pokazala dobru volju i suštinsku želju za dijalogom ispunivši zahteve opozicije da bi ona izašla na izbore.

Orlić je rekao da se danas održava sednica Narodne skupštine na kojoj će biti usvojene veoma jednostavne izmene zakona koje će da omoguće da se lokalni izbori održe 2. juna u skladu sa onim što su tražile opozicione stranke.

„Dakle, u skladu sa onim zahtevima koje su sami formulisali, onako kako su ih oni saopštili“, rekao je Orlić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, prenosi RTS.

Kako je rekao, svima je potpuno jasno da su na taj način pokazali ne samo dobru volju i suštinsku spremnost na dijalog, nego da je priča o pruženoj ruci o kojoj su govorili predsednik Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, kao i cela njihova poslanička grupa zaista bila iskrena.

„Uložili smo ogromnu energiju da dođemo do nekog rešenja koje će učiniti da na izborima učestvuju svi, baš onako kako su to sami i želeli. I to je prva važna stvar koju smo pokazali predlogom koje je potpisala ne samo naša poslanička grupa, nego i brojne druge poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, uključujući i više grupa koje sebe nazivaju opozicijom. Čini mi se dvotrećinska većina narodnih poslanika stoji iza ovog predloga“, rekao je Orlić.

Dodaje da je drugi važan zaključak koji može svako u Srbiji da izvede već sada jeste da je čitava ona priča i galama o navodnoj izbornoj krađi, o navodno neregularnim izborima, bila „najobičnija farsa“.

„I to sad vidite na osnovu i njihovog ponašanja i njihovih zaključaka, konačno na osnovu svega onoga što upravo danas govore oni sami. Sad vidite postoje tu dve grupe. Jedna kaže ‘mi hoćemo da se borimo’, ova druga kaže ‘a, ne, nećemo da izlazimo na izbore zato što time dajemo legitimitet Aleksandru Vučiću“’, naveo je Orlić i dodao da je „izvesno da će na izborima da pobedi Vučićeva politika i da je to njima potpuno jasno“.

Kako je rekao, činjenica da su sada svi ovde, da su svi uzeli mandate, pripadajući novci, nove kancelarije jasno govori da su svi priznali sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.