Pokušaj da se odlučite za savršen poklon za voljenu osobu može biti neodoljiv i često stresan, posebno kada želite da to uradite kako treba. Svaka osoba je jedinstvena, sa različitim interesovanjima i različitim ličnostima.

Ono što se dodatno vezuje za vrednost poklona jeste datum, odnosno povod za poklon. Da bi poklon imao željenu vrednost, važno je da poklonimo onog datuma kada je proslava i povod za poklon. Kako se često dešava da nismo u mogućnosti da to učinimo, zbog obaveza i nedostatka vremena, idealno rešenje je dostava poklona na kućnu adresu.

Ukoliko se bliži povod ili datum za poklon nekoj vašoj dragoj osobi, u nastavku vas čekaju saveti kako da odaberete idealan poklon koji se može dostaviti na kućnu adresu.

Koja su interesovanja primaoca?

Odabir poklona može biti jako težak zadatak, posebno kada želite da osigurate da se primalac oseća posebnim i cenjenim. Jedan od najvažnijih faktora koje treba zapamtiti prilikom odabira savršenog poklona su interesovanja primaoca.

Foto: Freepik

Odvojite malo vremena da razmislite šta vole da rade iz zabave, koje hobije imaju ili ako vole da čitaju – koje knjige ih zanimaju. Ako vole da provode vreme na otvorenom, skloni su avanturizmu, možete im pokloniti nešto od opreme za tu vrstu aktivnosti.

Činjenica da biramo poklon u skladu sa nečijim interesovanjima i hobijima, pokazuje da cenimo tu ličnost, i definitivno ističimo njenu posebnost. Stoga je dakle, prvi korak da dobro razmislite o ovome!

Prilika i povod su važan faktor za odabir poklona

Kada tražite pravi poklon, ključno je uzeti u obzir priliku. Da li je to rođendan, venčanje, godišnjica ili neki drugi značajan događaj? Svaka prilika nosi svoj značaj i ima različita očekivanja.

Tako su pokloni za rođendan ona vrsta poklona koja vam pruža najviše slobode. U ovom slučaju se u potpunosti možete prilagoditi ličnosti primaoca i njegovim interesovanjima.

Kada je reč o drugim povodima, poput venčanja, poslovnih uspeha, uspeha u školovanju, poklon mora da bude upriličen događaju.

Sa klasikom ne grešite

U slučaju da vam ponestaje ideja, ili nemate vremena da se posvetite odabiru i kupovini poklona, naš savet je da idete na kartu klasike.

Prvi poklon sa kojim sigurno ne grešite, a pogodan je za sve prilike je – cveće. Ovo je poklon koji možete da uručite za rođendan, za uspehe na poslovnom planu ili tokom školovanja. Takođe, u slučaju da niste u mogućnosti da prisustvujete događaju, dostava cveća je uvek dobra opcija.

Nakit je takođe vrsta poklona koja ne zastareva, i pogodna je za većinu prilika. Samo je u ovom slučaju potrebno da budete upoznati sa vrstom nakita koju primalac preferira. Dobra stvar kod nakita je što se može dodatno personalizovati gravurom, odnosno posvetom.

Praktični pokloni mogu biti jako cenjeni

Niko od nas ne želi da naš poklon skuplja prašinu u skladištu. Zbog toga je važno uzeti u obzir praktičnost prilikom odabira poklona.

Tako je važno da i pokloni, koji imaju pre svega sentimental vrednost, budu upotrebljavani. Odličan primer za to je nakit. Ma koliko skupocen ili lep bio, on svoju vrednost neće imati, ukoliko ga osoba kojoj smo ga poklonili ne nosi.

Međutim, odličan poklon mogu da budu i stvari koje su isključivo praktične namene. Tako se najčešće poklanja neki tehnološki aparat, predmet koji se koristi u kuhinji, ili generalno stanu, kući, pribor za lični negu.

Suptilno istražite šta je to osobi kojoj poklanjate potrebno i poklonite joj baš to. Na ovaj način osiguravate zahvalnost osobe pri svakom korišćenju poklonjenog predmeta.

Razmislite o poklonima za različite ličnosti

Jedan od načina da budete sigurni da se radi o dobrom poklonu je da razmislite kome bi se sve poklon dopao. Ako mislite da bi se poklon dopao različitim tipovima ličnosti, onda ste sigurno na dobrom putu da odaberete dobar i originalan poklon.

Bilo da je u pitanju neobičan uređaj za osobu koja se bavi tehnologijom u vašem životu ili prelepo umetničko delo za kreativnu dušu, postoji mnogo opcija. Zapamtite da zaista promišljen poklon dolazi iz srca, pa odvojite vreme da razmislite šta bi osobu usrećilo i izmamite joj osmeh na lice.

Odredite svoj budžet unapred

Kada je u pitanju davanje poklona, jedan od najvažnijih faktora koji treba imati na umu je vaš budžet. Određivanje budžeta će vam pomoći da izbegnete prekomernu potrošnju i fokusirate se na vrednost, a ne na cenu poklona.

“Mali” poklon vrlo često može bude jednako značajan kao i skuplji ako se daje pažljivo.

Pronalaženje savršenog poklona može biti težak poduhvat. Međutim ako uskočite u ovaj proces sa entuzijazmom i radošću, i fokusirate se na stvaranje nezaboravnih uspomena sa svojim najmilijima sigurni smo da ćete naći idealan poklon za njih.

U slučaju da niste u mogućnosti da lično uručite poklon, ne zaboravite da je dostava poklona uz lepu posvetu uvek dobra opcija. Mi vam želimo srećnu kupovinu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.