Orban: “Proširenje sankcija na ruske energente ne dolazi u obzir”

1
EPA-EFE/VICTOR LERENA

Proširenje sankcija prema Rusiji na energetski sektor bilo bi ogromno neproporcionalno opterećenje za Mađarsku, pa mi to ne možemo da dozvolimo, rekao je mađarski premijer Viktor Orban na Samitu premijera država Višegradske četvorke i Ujedinjenjenog kraljevstva.

“Mi osuđujemo ruski oružani napad na Ukrajinu, osuđujemo rat, ali nećemo dozvoliti da cenu rata plate mađarske porodice”, naglasio je Orban u Londonu, prenosi RTS.

Mađarski premijer je rekao da se njegova zemlja u velikoj meri snabdeva naftom iz Rusije, a da se 90 procenata stanovništva greje gasom iz Rusije.

“Bez nafte i gasa jednostavno neće funkcionisati mađarska privreda”, rekao je Orban, i dodao  da je svima u interesu da se rat što pre završi i da će učiniti sve da zavlada mir. 

1 KOMENTAR

  1. Још један показатељ да САД и Европа “архитектуру” санкција доминантно граде на крајње опортуним критеријумиа, односно на последицама које би што мање требало да погоде сваку од њихових привреда. У коначном доћи ће до тога да све оно што преостане, односно на шта Запад не буде могао да уведе санкције, Русији остаје као оружје “судњег дана”, применом кога, сва та “архитектура” пада као “кула од карата”. Свакако, ни Русима неће преостати много тога, за славље.

Comments are closed.