Opty & Sbeatz: Beton (Mascom)

0
Foto: Promo

Poslednjih deset godina ekipa Knin Rap, sastavljena od pet članova, neguje hip-hop kulturu u svojoj sredini i postižu odlične rezultate.

Snimili su spotove sa zagrebačkim reperom Stokom i Targetom iz čuvenog hrvatskog sastava Tram 11, bili su predizvođači na koncertima Eda Majke i benda Elemental. Samostalno su objavili nekoliko singlova a o Knin Rap ekipi je napravljen dokumentarac „Tako mi to radimo“, koji je prikazivan na mnogim uvaženim filskim festivalima (Caribbean Film Festival, Kinoduel International Festival, Jahorina Film Festival).

Trenutno najaktivniji članovi su Opty (Toni Didak) i Sbeatz (Slaven Antić). Zajedno su tokom prošlog leta uradili singl „Beton“.

„Pesma govori o tome da se danas svi počinju baviti repom, uglavnom iz hira. „Beton“ u pesmi simbolizuje iskrenost i ljubav prema muzici u našim srcima. Repom se bavimo iz čiste ljubavi i iz surove emocije. Video spot predstavlja jedan naš uobičajeni dan, kad se ekipa skupi. Raspalimo roštilj i snimamo spot. U jednom danu smo napravili vrhunski posao, uskoro očekujte još novih pesama!“, izjavio je Opty.

Naizgled pretenciozna, pesma „Beton“ ipak je poseduje taktičnost koja je duboko ukorenjena u tzv. staru školu repa. Novonastali trep modaliteti samo su samo dobro pakovanje, smišljeno zarad lakše konzumacije sadržaja. Iskusnim slušaocima i ljubiteljima takvo pakovanje nije neophodno a u ovom slušaju ni ne smeta.

Dostupno na: smarturl.it/optysbeatz-beton