Optuženo 18 bivših NBA košarkaša za prevaru zdravstvenog osiguranja

0
Foto (AP Photo/Matt Slocum, File)

(Beta) – Osamnaest bivših NBA košarkaša optuženo je za prevaru zdravstvenog osiguranja od oko četiri miliona dolara, saopštili su danas zvaničnici.

Prema optužnici, bivši košarkaši su uzimali novac za lažne potvrde za izdavanje medicinskih i stomatoloških usluga, koje nikada nisu zaista izdate.

Kako je saopšteno, ova prevara je spovedena u periodu od 2017. do 2020. godine u ukupnom iznosu od 3,9 miliona dolara. Od toga su optuženi prisvojili oko 2,5 miliona dolara lažnih prihoda.

Kako navodi AP, 16 optuženih je u pritvoru.

NBA liga se nije odmah oglasila po ovom pitanju.

Medju optuženima je i Entoni Alen, član šampionske ekipe Boston Seltiksa iz 2008. godine. Optužena je i njegova supruga.

Optužen je i Sebastijan Telfer, nekadašnja srednjoškolska zvezda u Njujorku, koji je bio visoko cenjen kada je postao profesionalac, iako njegova NBA karijera u osam različitih timova nije bila onakva kakva se očekivala.

Medju optuženima su i četiri NBA šampiona. Ronald Glen Dejvis je, zajedno s Alenom, bio deo šampionskog tima Bostona. Šenon Braun je sa Los Andjeles lejkersima osvojio dva šampionska prstena, dok je Melvin Ilaj bio šampion sa San Antonijom 2007. godine.

Takodje, optuženi su i Entoni Roten, Ruben Paterson i Darijus Majls, kao i Milt Palasio, nekadašnji košarkaš Partizana.