Operski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu drugu godinu zaredom izlazi na otvorenu scenu Sava Promenade! Veliki gala koncert „Belgrade Waterfront Opera na vodi“ ovog puta biće izveden povodom 100 godina od formiranja ansambla Opere, koji će beogradsku publiku u prelepom ambijentu pored Save dočekati u subotu, 14. septembra sa početkom u 20.00 časova.

Prošle godine je na istom mestu pred 5.000 posetilaca održan spektakularan koncert povodom 150 godina postojanja nacionalnog teatra. U novom performansu, pod dirigentskim palicama Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića, uz Orkestar i Hor, učestvovaće prvaci Opere, a kao specijalni gost nastupiće mecosopran iz Nemačke Sanja Anastasija. Za režiju celokupnog spektakla biće zadužena Ivana Dragutinović Maričić.

Repertoar ovog jedinstvenog kulturnog događaja činiće dobro poznate arije, kao i popularni belkanto. Na programu su, između ostalih, numera iz predstave „Bal pod maskama“, arije iz Pučinijevog „Turandota“, „Seviljskog berberina“, „Karmen“ i „Don Karlosa“.

„Belgrade Waterfront Operu na vodi“, kao poklon Beograđanima i svim posetiocima glavnog grada Srbije, zajedno organizuju kompanija Belgrade Waterfront i Narodno pozorište. Ovom saradnjom, kroz svoju inicijativu KVART, Belgrade Waterfront nastavlja da pruža podršku kulturno-umetničkim dešavanjima koja promovišu duh Beograda kao kosmopolitskog grada sa bogatom umetničkom tradicijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.