Opel Crossland X sada obećava visok komfor, mnoštvo prostora i privlačan izgled sa bilo kojim pogonskim sklopom, zahvaljujući opcionom automatskom menjaču sa neprimetnim promenama brzina. Opel nudi 1,2 litarski turbo punjeni benzinski agregat sa šestostepenim automatikom po ceni koja startuje od atraktivnih 23.320 evra (preporučena maloprodajna cena sa PDV-om u Nemačkoj; NEDC[1] potrošnja goriva sa start/stop sistemom: 5,9 l/100 km gradska vožnja, 4,5 l/100 km otvoreni put, 5,0 l/100 km, 114-113 g/km CO2 kombinovano; WLTP[2] kombinovano: 6,7-6,6 l/100km, 152-145 g/km CO2). Crossland X će sa novim vrhunskim pogonskim sklopom debitovati na IAA Međunarodnom Salonu automobila u Frankfurtu (otvoren za posetioce od 12. do 22. septembra). Svi benzinski motori modela Crossland X već ispunjavaju striktne Euro 6d standarde emisije. 

Pokretan od strane turbo punjenog benzinskog agregata sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 96kW (130 ks), Crossland X sa šestostepenim automatskim menjačem dostiže maksimalnu brzinu od 198 km/h. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 10,2 sekunde. Trocilindarski motor razvija maksimalni obrtni moment od 230 Njutn metara pri 1.750 o/min. U ovoj specifikaciji, vožnja modela Crossland X je jednako opuštajuća kako na otvorenom putu tako i u gradu, gde vozači više ne moraju da ručno menjaju brzine. Isto važi i za Crossland X automatik sa 1,5 litarskim dizel agregatom koji razvija 88kW (120 ks). NEDC1 potrošnja goriva: 4,4 l/100 km gradska vožnja, 3,8-3,7 l/100 km otvoreni put, 4,0 l/100 km i 106-104 g/km CO2 kombinovano; WLTPkombinovano: 5,4-5,2 l/100 km, 142-135 g/km CO2.  

Bezbednost na prvom mestu: brojni sistemi asistencije u standardnoj opremi

Moderni sistemi asistencije vozaču koji dolaze u standardnoj opremi dodatno doprinose opuštajućoj vožnji, a neki od njih su: 

  • Tempomat sa limiterom brzine i inteligetnom adaptacijom brzine,
  • Asistencija pri kretanju uzbrdo,
  • Asistencija održavanja vozila u traci,
  • Prepoznavanje saobraćajnih znakova
  • Upozorenje na pospanost vozača

Sedišta za vozača i suvozača koja se podešavaju na više načina, kožni volan sa hromiranim detaljima, klima uređaj sa grejanjem prostora za noge i električni podizači prozora napred i pozadi još više povećavaju osećaj komfora. Vozači i putnici modela Crossland X su uvek u toku zahvaljujući Radio R 4.0 IntelliLink infozabavnom sistemu sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android auto sistemima.  Dodatne opcije asistencije za Crossland X uključuju upozorenje na sudar sa vozilom ispred sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i prepoznavanjem pešaka, kameru za panoramski pogled u nazad od 180 stepeni i automatski parking asistent.


[1] Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 su utvrđeni po novom WLTP standardu (Regulacija EU 2017/948), i relevantni podaci su prevedeni u NEDC kako bi se omogućilo poređenje sa drugim vozilima. Molimo vas kontaktirajte vašeg dilera za najnovije informacije. Vrednosti ne uzimaju u obzir uslove u vožnji, opremu ili opcije i mogu da variraju u odnosu na veličinu pneumatika. 

[2] Podaci o potrošnji goriva i emisijama CO2 su usklađeni sa WLTP homologacijom (Regulacija EU 2017/948). Od 1. septembra 2018., nova vozila dobijaju odobrenje koristeći WLTP proceduru, koja je nova, realnija procedura testiranja za merenje potrošnje goriva i emisije CO2. WLTP u potpunosti menja NEDC, proceduru testiranja koja se ranije koristila. Zbog realnijih uslova testiranja, potrošnja goriva i emisija CO2 koje se mere po WLTP-u su u većini slučajeva veći u poređenju sa onim merenim po NEDC-u. Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 mogu varirati u zavisnosti od specifične opreme, opcija i veličine pneumatika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.