Ono što znam više je nego dovoljno da sa Radoičićem ne sedim u istoj prostoriji: Milena Popović Ivanović ekskluzivno za Nedeljnik

2
Fotografija: Miloš Lužanin

Milena Popović Ivanović je prilično ustalasala javnost svojim gestom da napusti sednicu parlamenta o Kosovu na kojoj je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić zato što je na njoj bio prisutan Milan Radoičić, visoki zvaničnik Srpske liste sa Kosova i biznismen za kojeg se vezuju mnogobrojne kontroverze. Radoičić je bio pod istragom u Prištini za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda (SDP) i supruga Milene Popović Ivanović, ali je posle meseci provera, njegovo ime skinuto sa optužnice. U Srbiji je išao na poligraf, a rezultate tog ispitivanja saopštio je sam predsednik Vučić, što su mnogi protumačili kao njegovu odbranu Radoičića.

Poštujem Aleksandra Vučića, stranku kojoj pripadam i tu se nije ništa promenilo. Sednicu sam napustila isključivo zbog Milana Radoičića. Ono što znam više je nego dovoljno da sa njim ne sedim u istoj prostoriji. Time ću završiti.

Rada Trajković kaže da ne biste dali takvu izjavu “bez konsultacija sa Aleksandrom Vučićem”. Da li ste se konsultovali? Jeste li posle svog gesta razgovarali sa Vučićem? Šta vam je rekao? Stekao se utisak na osnovu njegove izjave da nije baš oduševljen vašim gestom?

To što se, kao što kažete, stekao utisak da baš nije oduševljen mojim gestom govori vam da se nisam konsultovala sa njim. Razgovarali smo posle toga. Ja imam pravo na svoj stav i svoje mišljenje i on to poštuje. Ja sam slobodna žena. Uradila sam onako kako sam se osećala u datom trenutku.

Što se tiče Rade Trajković, zamolila bih je da prestane da prikuplja političke poene preko mene i da na taj način vraća sebe na političku scenu. Ona je poslednja osoba na svetu koja ima prava na to. Ona vrlo dobro zna zašto.

Ceo intervju objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 8. jula

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju knjigu Slobana Vladušića “Miloš Crnjanski – prijatelj iz prošlosti”

2 KOMENTARA

  1. Тешко је новинару да направи интервју са саговорником(цом) који избегава да да конкретне одговоре на конкретна питања. Разумљиво је да све не може у јавност. Али, трагична судбина Оливера Ивановића, најјаче политичке фигуре међу Србима на КиМ, захтева много озбиљнију истрагу и откривање наредбодаваца. Томе не помаже неизношење чињеница које могу да буду важне не само за Оливерову породицу већ за српски народ који је он штитио.

    • Stitio je on samo svoje interese prevashodno, pogotovo sa uzurpiranim lokalima koje je izdavao. Dalje, ova nije Ivanovic, nikad nije ni bila, lazno je predstavljaju. Ono sto mora odmah da urade jeste da nadju ubicu.

Comments are closed.