Digitalna era je tu, a sve industrije moraju prilagoditi svoj način poslovanja upravo njoj kako bi opstale u moru jake konkurencije. Savremen način poslovanja podrazumeva transparentnost proizvoda i usluga, a plasiranje sadržaja na društvenim mrežama postao je imperativ u poslovnom svetu. Razvoj tehnologije doprineo je u razvoju brojnih procedura i tenika rada pogotovu u medicini i stomatologiji. Pre samo dve decenije, sadašnji način lečenja pacijenata je bio gotovo nezamisljiv, a danas upravo te metode rada uz brojne savremene alate i tehnika mogu rešiti brojna zdravstvena pitanja pacijenata. 

Savremena stomatologija brzo rešava probleme bezubih vilica – zubni implanati su tu!

Najbolji način za nadoknadu izgubljenih zuba je upravo proizvod savremen stomatolgogije – zubni implanti

Pre samo jednu deceniju odlazak kod zubara je izgledao potpuno drugačije nego danas. Dok je ranije to bio čist manuelni posao, sada, zahvaljujući razvoju tehnologija se koriste savremene metode za rešavanje stomatoloških problema, a stomatolog 21. veka mora ići u korak sa svim promenana i prilagoditi svoj način rada dobu u kome živi. 

Lasersko lečenje paradentoze nam pokazuje kako je napredak u tehnologiji pozitivno uticao na stomatologiju

Lasersko lečenje paradentoze nam vidno pokazuje kako je tehnologija lepo uticala na razvoj u ovoj branši. 

Naime, da bismo shvatili značaj laserskog lečenja ove bolesti moramo prvo da objasnimo šta je i kako ona zapravo nastaje. Paradentoza ili parodontopatija je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima. Može zahvatiti jedan zub ili više zuba. Bolest počinje kao gingivitis (izolovano zapaljenje gingive) i ako se dalje stvore povoljni uslovi za razmnožavanje bakterija, progresira u parodontozu. Ukoliko se ne leči može napraviti ozbiljan problem u vašoj vilici.

Najmoderniji način lečenja je lasersko lečenje paradentoze koje obuhvata dva lasera, jedan za dezinfekciju, a drugi je namenjen za mehaničko čišćenje. Najbitnije kod ovakog načina lečenja paradnetoze je da nema operacije! U ordinaciji Dr Lolin u Novom Sadu se ozbiljno ispituje i leči paradentoza i zato posle više godina iskustva pacijenti mogu biti sigurni da će dobit najbolji mogući tretman bez operacije tretman koji daje rezultate na duge staze. Kako je naučno dokazano da se upotrebom dva različita lasera, erbium i neodium, može značajno smanjiti broj bakterija, redukuju se džepovi oko zuba i zaustavlja se ova bolest.

Laserski sistemi waterlase iplus i fotona lightwalker, koji se koristi u ordinaciji dr Lolin, su tvrdi laseri poslednje generacije i zahvaljujući njima se izbegava sečenje mekog tkiva oko zuba i postiže rezultat efikasnog čišćenja džepove oko zuba bez otoka i bolova. Još neke od prednosti su brz oporavak i niže cene intervencija jer je cena tretmana laserom povoljnija u odnosu na hirurško lečenje.

Može i online

Ordinacija dr Lolin radi i online. Mnoge intervencije rađenje upravo tamo, se nalaze u video formi na platformama Instagram, Facebook i You tube. Oni su hteli da svoj način rada podele i online i na taj način su zadobili publiku koja ih verno prati i postavlja brojna pitanja. Kako se osoblje trudi da reši svaku nedoumicu pacijenata, kako online, tako i uživo u ordinaciji, može se reći da osim što svoj posao obavljaju profesionalno, takođe i prate trendove modernog razvoja komuniciranja.

Promene se moraju dešavati kako bi se video razvoj pojedinca u jednoj branši. One se jako teško prihvataju, ali jednom kada svi postanu svesni zašto su one dobre i neophodne svi će ih voleti. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.