Onlajn dodela nagrada Zlatni globus u Los Anđelesu i Njujorku: Ostvarenje Dejvida Finčera “Mank” dobilo najviše nominacija

0
(Beta/Amazon Studios via AP)

(Beta-AFP) – U Los Anđelesu i Njujorku kasno večeras biće održana onlajn ceremonija 78. dodele Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju. 

Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA), koje dodeljuje tu nagradu, saopštilo je da ceremonija prvi put biti organizovana sa dve obale SAD.

Glumica Tina Fej će uživo biti domačin ceremonije iz Njujorka, a Ejmi Poeler iz hotela Hilton u Los Anđelesu. Očekuje se da će nominovani da se pojavljuju sa lokacija širom sveta.

Najviše nominacija, ukupno šest, dobio je film “Mank” Dejvida Finčera. Sa pet nominacija sledi film “The Trial of the Chicago 7” koji je, kao i “Mank”, film u proizvodnji platforme Netfliks.

Zlatni globus je obično pokazatelj koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom čija je dodela uvek posle ceremonije Zlatnog globusa.

Zbog epidemije koronavirusa, ceremonije dodele nagrada su pomerene. Tako će naredna, 93. dodela Oskara – nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, biti održana 25. aprila.

Ceremoniju će večeras uživo prenositi američka televizijska mreža NBC sa početkom u 20.00 po lokalnom vremenu.