“Oni ne razumeju tenis, misle da je to fudbal”: Nadal kritikovao srpske navijače u Sidneju

4
Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal kaže da se s pravom žalio na navijače “iz pojedinih zemalja” jer su ga ometali da igra i nisu pokazivali poštovanje tokom finala ATP kupa u Sidneju.

Iako Nadal nije rekao o kojim zemljama je reč, očigledno je da misli na Srbiju jer se na publiku žalio u susretu sa Novakom Đokovićem. Đoković je dobio meč 6:2, 7:6(4). Na konferenciji za medije poslije poraza od Novaka Đokovića požalio se na navijače i rekao da je odlučio da ne igra u dublu, u kom je na kraju slavio srpski tim i osvojio prvi ATP kup.

“Iskreno, publika je bila fantastična svakog dana, ali nekada ljudi iz pojedinih zemalja ne razumeju kako tenis funkcioniše, misle da je to fudbal. Poštovanje mora da postoji, a njega nije bilo od malog dela publike”, požalio se. “Atmosfera na tenisu je, znate, drugačija.”

On je, ipak, rekao da misli na mali deo publike koji su na momente pokazivali nepoštovanje.

Meč Novaka i Nadala obeležila je situacija posle sedmog gema prvog seta tokom kojeg su, prema Nadalovom mišljenju, srpski navijači bili preglasni. Nakon što je u tom gemu izgubio servis, Nadal se požalio glavnom sudiji na povike s tribina. Na snimku se ne čuje šta je Španac rekao Mohamedu Lahjaniju, ali nakon što se udaljio od stolice, sudija ga je zvao da se vrati, ali ga je Nadal ignorisao. Publika mu je glasno zviždala i uglavnom bila naklonjena Đokoviću na šta je Nadal reagovao podizanjem palca.

Nadal kaže da je igrao previše mečeva prethodnih dana i da je energetski na nižem nivou nego inače. On je hvalio i Novaka.

“Novak je blistao u prvom setu, servirao je izvanredno, ali imao sam i ja svoje šanse u drugom setu. Nisam srećan zbog poraza, naravno, ali osećaj posle drugog seta je pozitivan.”

4 KOMENTARA

 1. “Oni ne razumeju tenis, misle da je to fudbal”, i mislimo da smo i u fudbalu bolji.
  Šalu na stranu, boli nas uvo u čemu – ponovo smo najbolji na svetu !?!

 2. Gospodine NADAL a koliko se vasa publika razume u tenis kad NOVAK igra u Madridu -duplo su gori?
  Gosn.NADAL zasto ne reagujete kada se KIRIJOS otvoreno ruga NOVAKU -cutite jer i vas zakaci ?
  Gosn.NADAL a sto ne reagujete u LLONDONU kada publika otvoreno vredja NOVAKA V I MOJU DRZAVU SRBIJU???
  Ne VI gosn Nadal NEZNATE DA ZA RAZLIKU OD NOVAKA DOSTOJANSTVENO GUBITE .
  NOVAK VAS JE POBEDIO I BEZ OBZIRA NA TABELE ON JE PRVAK SVETA DOK SE PONOVO NE SRETNETE!

Comments are closed.