Džo Bajden, predsednički kandidat demokrata, prvi put je eksplicitno pozvao na postupak za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa.

Bajden je to učinio tokom najoštrijeg govora protiv postupaka republikanskog lidera. Nekadašnji potpredsednik SAD u administraciji Baraka Obame je u Nju Hempširu održao govor u trajanju od 25 minuta i signalizirao da će se agresivnije suprotstaviti Trampu posle afere sa Ukrajinom koja je počela kada je američki predsednik zatražio od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pokrene istragu o poslovima Hantera Bajdena u bivšoj sovjetskoj zemlji.

„Pred očima sveta i američkog naroda, Donald Tramp je prekršio zakletvu, izdao ovu državu i počinio dela zbog kojih bi trebalo da bude opozvan“. rekao je Bajden tokom govora u okviru kampanje, piše Gardijan.

Tramp bi, kazao je, morao biti opozvan da bi se sačuvao Ustav, demokratija, i osnovni integritet Amerike.

„On je predsednik koji je odlučio da ova nacija nema oruđe, moć i političku volju“ da kazni takvo ponašanje, poručio je Bajden.

„Ne testira nas samo“, rekao je Bajden. „Ruga nam se.“

Tramp je, naravno, odgovorio Bajdenu na Tviteru napisavši: „Tako patetično.“

Bajden je dodao i da Tramp „pokušava da stvori kampanju u kojoj su istina i činjenice irelevantne“, ali i da mu neće dozvoliti da se izvuče.

„Odabrao je pogrešnog tipa za borbu“, istakao je Bajden.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.