Američki predsednik Donald Tramp stigao je u trodnevnu zvaničnu posetu Velikoj Britaniji i istog dana uvredio grdonačelnika Londona Sadika Kana, kojeg je nazvao „bezosećajnim gubitnikom“.

Trampova reakcija usledila je pošto je Kan kritikovao britansku vladu jer je pozvala Trampa u državnu posetu.

Tramp je Kana napao na Tviteru pre nego što je zvanično stigao u Veliku Britaniju.

„Sadik Kan, koji je po svemu uradio užasan posao kao gradonačelnik Londona, lakomisleno je neprijatan prema gostujućem predsedniku SAD-a, daleko najvažnijem savezniku Ujedinjenog Kraljevstva“, napisao je Tramp na Tviteru iz aviona.

„On je bezosećajni gubitnik koji bi trebalo da se usredsredi na kriminal u Londonu, a ne na mene“, dodao je predsednik SAD.

Laburista Kan je u nedelju rekao da je važno imati dobre odnose sa SAD, ali da Velika Britanija ne bi trebalo da „odmotava crveni tepih“ za Trampa, kojeg je uporedio sa fašistima 20. veka.

„To je mnogo ozbiljnije od dečijih uvreda koje bi trebalo da budu ispod nivoa predsednika SAD“, rekao je Kanov portparol.

„Sadik predstavlja progresivne vrednosti Londona i naše zemlje, upozoravajući da je Donald Tramp najnečuveniji primer rastuće krajnje desne pretnje širom sveta“, dodao je portparol.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.