Ilon Mask živi u zabludi kada tvrdi da postoji život na nekoj drugoj planeti osim na Zemlji, tvrdi energetski stručnjak Vaclav Smil, kojeg Bil Gejts posebno ceni i citira.

Ovaj kanadski naučnik je u dokumentarcu o Bilu Gejtsu „Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates“ objasnio da Mask živi u „zabludi“, posebno kada pokušava da osvoji Mars i učini ga mestom za život.

„Zemlja je jedina planeta koju imamo. Moraš da živiš u zabludi kao Ilon Mask da bi mogao da pomisliš da možemo Mars da prilagodimo sebi i napustimo Zemlju. Mi nikad nećemo napustiti ovu planetu“, tvrdi Smil.

Gejts je u dokumentarcu govorio o tome kako bira knjige koje čita, među njima i one koje je napisao Smil.

„Ako je reč o zdravstvu, energetici, klimatskim promenama.. postoji li neka dobra knjiga o tim područjima, pobrinuću se da je pročitam’, odgovorio je u dokumentarcu Gates na pitanje kako bira knjige koje će čitati.

Smil se pojavljuje u dokumentarcu se može zaključiti da on nije obožavalac Maskovih planova za osvajanje svemira. On smatra da to svakako nije rešenje za klimatske promene koje nam se događaju na Zemlji.

Predstavnici kompanija Mask i SpaceX nisu imali komentar, piše Business Insider. Mask je više puta govorio o planovima premeštanja čovečanstva na druge planete i o Marsu kao novom mestu za život ljudi.

U avgustu je tvitovao poruku „Nuke Mars“, što je poruka da bi bilo poželjno nuklearkama izbombardovati polove ove planete, i tako stvoriti atmosferu pogodnu za ljude, piše Tportal.

Komentara

  1. Ivan
    8. октобар 2019. 15:42

    Artur Klark je rekao nesto kao: kad naucnik kaze da nesta moze obicno je u pravu, kad kaze da ne moze obicno nije u pravu.

  2. Ilija Ikic
    9. октобар 2019. 12:41

    Ilon Mask je maštar. On promišlja budućnost. Biće mnogo koristi od toga, mada je kolonizacija planeta verovatno neostvariva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.