Kompanija HP predstavila je na upravo održanom HP gejming festivalu u Pekingu moćnu liniju svojih inovacija u modelima OMEN i HP Pavilion Gaming.

Reč je o novinama koje su učinile još jedan veliki iskorak u pravcu daljeg razvoju iskustva, doživljaja i zadovoljstva u savremenom gejmingu.  

Povod najnovijim HP inovacijama i ovoga puta su bile potrebe korisnika. Naime, istraživanja obavljena u gejming industriji pokazuju da 82 odsto gejmera šalje poruke sa svog mobilnog telefona tokom gejming sesije, 61 odsto sluša muziku i 49 odsto gleda uživo prenose u vezi sa gejmingom, gleda video sadržaje i pretražuje veb sajtove.

Imajući sve ovo na umu, HP je na OMEN X S2 laptopu dodao jedinstveni drugi ekran, osetljiv na dodir i lak za korišćenje, dijagonale šest inča (15,24 cm) i rezolucije 1080p, koji omogućava da gejmeri šalju poruke svojim prijateljima preko aplikacija WeChat i WhatsApp, da pretražuju muziku uz Spotify, gledaju Twitch i YouTube, a čak i služi kao hab za OMEN Command Center softver.

Kao prvi gejming laptop na svetu sa dualnim ekranom, OMEN X 2S protresa temelje uvreženog mišljenja o tome šta se očekuje od gejming laptopa, sa neverovatnim multitasking mogućnostima za različite aktivnosti, kao i podršku koju daju posebni tasteri-prečice.

Ako želite da gledate kako-da video materijale dok igrate igre, ili slušate „pravu“ pesmu na Spotify-u dok skupljate sve i svašta da biste obavili neki zadatak u MMO igrama, ili koristite Twitch čet ili Discord da biste bili u toku, to više neće biti gnjavaža uz stalno korišćenje alt-tab prečice.

OMEN X 2S, dodatno opremljen mogućnošću preslikavanja ekrana u realnom vremenu kojom se može iseći ili uveličati deo glavnog ekrana – uključujući opciju kopiranja dela mape u trkačkoj igri – na drugi ekran, što omogućava da je vid centriran i da su pokreti glave više vertikalni nego horizontalni.

Ova mašina debljine 20 mm, sa kompletno metalnom šasijom, prvi je gejming laptop na svetu dijagonale 15 inča (38,1cm), koji dolazi sa ugrađenim tečnim metalom u termalnom sistemu, korišćenjem paste Thermal Grizzli Conductonaut. Rezultat je fenomenalna disipacija toplote 10 puta veća od toplotne provodljivosti silikonske termalne paste, do 28 odsto frejmova u sekundi (FPS) bolje performanse u odnosu na tradicionalne paste prilikom testiranja u Apex Legends, i 8,5 odsto brže vreme na Blend Benchmark testu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.