(Beta) –  Zaštitnik građana Zoran Pašalić razgovarao je juče sa Miroslavom Aleksićem, optuženim za seksualno napastvovanje učenica škole glume, o tretmanu i uslovima u pritvoru a posle pritužbe koju mu je uputio Aleksićev advokat Zoran Jakovljević. 

Pašalić je tokom posete Okružnom zatvoru u Beogradu razgovarao sa još nekoliko pritvorenika o njihovom smeštaju i načinima na koje mogu da ostvare svoja prava, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana. 

Miroslav Aleksić je od sredine januara u pritvoru zbog optužbi bivših učenica škole glume da ih je silovao i seksualno uznemiravao. 

Sumnja se da je od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, napastvovao najmanje pet svojih učenica, od kojih su dve bile maloletne.

Mediji su ranije objavili da se Aleksiću stavlja na teret osam krivičnih dela silovanja i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

Komentar(1)

  1. Dragana
    5. marta 2021. 23:32

    Ja u tekstu ne vidim šta i o čemu su razgovarali i na šta se Miroslav Aleksić žalio? Zasto zastitnik cuti o saznanju da Miroslav Aleksić nije dobio ni jedan jedini zapisnik, sto mu po zakonu pripada, vec mu se tendenciozno uskracuje pravo Tendenciozno se lisava informacija o slucaju zbog kojeg je u pritvoru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.