“‘Oluja’ nas svake godine iznova podeli, u Hrvatskoj se slavi pobeda, mi se seaćmo ubijenih, nestalih, prognanih Srba…”

1
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ZORAN PETROVIC/DS)

Obeležavanje “Oluje” nas svake godine iznova podeli, jer se u Hrvatskoj slavi pobeda, dok se u Srbiji sećamo ubijenih, nestalih i prognanih Srba, ocenila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i dodala da to “ne sme da nas obeshrabri da, zbog budućnosti, težimo približavanju, boljoj saradnji suseda i pokušamo da rešavamo otvorena pitanja”, preneo je N1.

“Iako možda još dugo nećemo moći da se složimo oko prošlosti”, Mihajlović smatra da “imamo dovoljno razloga da radimo zajedno na jednoj drugačijoj budućnosti za dve zemlje i region u celini”.

U saopštenju Mihajlović napominje da srpski narod nikad neće zaboraviti svoje žrtve, ali da je važno da Srbija i Hrvatska za budućnost traže drugačije puteve od onih iz prošlosti i da, kao susedi, grade dobre odnose.

“Srbija neće dozvoliti da se izbriše sećanje na hiljade ubijenih i više od 250.000 prognanih Srba. To je najmanje što možemo da uradimo za sve koji su izgubili život ili su bili primorani da napuste svoje domove samo zbog toga što pripadaju srpskom narodu”, naglasila je Mihajlović.

Prema njenom stavu, “to sećanje nas i obavezuje da pokušavamo da gradimo drugačije odnose sa Hrvatskom, kako bismo u našem regionu stvorili uslove za mirnu i stabilnu budućnost”.

1 KOMENTAR

  1. “Srbija neće dozvoliti da se izbriše sećanje na hiljade ubijenih i više od 250.000 prognanih Srba. To je najmanje što možemo da uradimo za sve koji su izgubili život ili su bili primorani da napuste svoje domove samo zbog toga što pripadaju srpskom narodu”, naglasila je Mihajlović. Паметније би вам било да не дозволите да се избрише сећање на једну од највећих националних издаја, од Косовског боја, до данас.

Comments are closed.