Olivera Zekić: Jedini način da se TV industrija dovede u red je da se REM-u dozvoli direktna naplata kazni

2
Foto: Printscreen Youtube

Nikakva promena sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i politički komesarijati neće dovesti TV industriju u red, jedini način je da se REM dozvoli direktna naplata kazni, ocenila je članica Saveta tog regulatornog tela Olivera Zekić.

U izjavi za FoNet koju je preneo N1, Zekić je navela da REM od Vlade još nije dobio “prečišćenu” verziju nove Medijske strategije, ali nezvanično se doznaje da je upravo mogućnost da direktno REM naplaćuje kazne sastavni deo tog dokumenta.

“Ja se za to borim već tri godine”, navela je Olivera Zekić i dodala da su mere kojima REM raspolaže, poput javne opomene, čista glupost. “Jedini način je da ih lupite po džepu”, smatra Zekić.

Ona je podsetila i da takva pravila gde regulatirna tela direktno naplaćuju kazne, već postoje u komšiluku, Hrvatskoj i Mađarskoj i da donose rezultate. Istakla je i da kada je reč o naplati kazni emiterima putem prekršajnog suda to dostiže svega 10 odsto.

2 KOMENTARA

  1. Кога ће то Оливера Зекић да “лупи по џепу” ? Бујошевића ? Наравно, а он ће да јој плати мојим парама, сигурно не из свог џепа. Сву ту булументу из тог РЕМ-а, са све Зекићевом што пре најурити.

Comments are closed.