Okončana blokada Rektorata: Vraćeni ključevi, studenti kažu da je institucija pokazala stav i integritet

1
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Posle 12 dana blokade i postizanja dogovora sa rektorkom, studenti iz udruženja “1 od 5 miliona” vratili su ključeve Rektorata, javlja RTS.

Glavni zahtev studenata iz udruženja “1 od 5 miliona” bio je da se odredi datum donošenja konačne odluke o validnosti doktorata Siniše Malog, što je juče i učinjeno. Rektorki Ivanki Popović jutros su vraćeni ključevi Rektorata.

Rektorka je rekla da se došlo do zajedničkog cilja – da se omogući redovan rad Rektorata.

“Mogu da kažem da su studenti pokazali veliku čvrstoću u iskazivanju zahteva. Zajedno smo na istom zadatku da čuvamo ugled UB i da pokažemo da možemo sami da rešavamo probleme u okviru akademske zajednice. Zajedno čuvamo UB i verujem da će nam šira društvena zajednica pomoći u tom poslu”, rekla je Popovićeva.

Studentkinja Mila Jovanović je rekla da je Univerzitet u Beogradu pokazao stav i integritet.

“Pokazao je da je jedina slobodna institucija u državi. Sa ponosom sada mogu da kažem – ja sam student”, rekla je Jovanovićeva. 

Navela je da je rektorka “položila ispit”.

“Preostaje još diplomski koji je 4. novembra. Mi smo predali rektorki i čuvarkiću da pokažemo da čuvamo našu kuću iako ne spavamo ovde”, navela je Jovanovićeva.

“Nakon blokade čuvaćemo rektorku jer su pritisci već počeli. Ne damo rektorku. UB je pokazao da je institucija sa velikim ‘I'”, rekla je Mila Jovanović. 

Rektorka Ivanka Popović je juče saopštila da upitnost i sporost rešavanja validnosti doktorata narušavaju ugled Univerziteta u Beogradu i zatražila od Odbora za profesionalnu etiku da do 4. novembra donese konačnu odluku o doktorskoj disertaciji ministra finansija.

1 KOMENTAR

  1. Rektorat je pokazao sto je i trebalo, ali nije jasno sta ste vi tamo trazili i zasto. Ovo sto su studenti radili pokazuje da kod nas moze da radi ko sta hoce i kad hoce, naravno, kad je u pitanju rusenje jedne i dovodjenje druge garniture na vlast. Nismo mi od juce!

Comments are closed.