“Oko sokolovo” od sutra kontroliše nepropisno parkiranje u dvostruko više ulica: U planu je i da sistem evidentira nelegalne bašte kafića

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Gradska uprava Grada Beograda saopštila je da će sistem “Oko sokolovo” od ponedeljka kontrolisati još 121 gradsku ulicu, odnosno da će duplirati broj ulica koje su trenutno pod kontrolom.

Nepropisno parkiranje će se tako kontrolisati i evidentirati u 242 beogradske najopterećenije ulice, uglavnom u centru grada. Sistem će delovati i na Novom Beogradu, kao i u Zemunu.

Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini, precizirano je, a prenosi N1.

Multifunkcionalna specijalna vozila fotografišu nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima, a komunalna milicija šalje prekršajne naloge na kućnu adresu, navodi se.

Sistem “Oko sokolovo” kontroliše i propisno parkiranje u zonskom sistemu, pa ako ova usluga nije plaćena, automatski kreira elektronsku dnevnu kartu (eDPK). O izdatim eDPK vozači mogu da se informišu putem sajta www.parking-servis.co.rs, kao i nove aplikacije “Parking servisa”, koja ih obaveštava da li je za to vozilo izdata eDPК i kada ističe plaćeno vreme parkiranja.

“Od početka avgusta, kada je uveden novi sistem “Oko sokolovo”, Grad Beograd neprestano radi na njegovom unapređenju. U planu je da, osim Кomunalne milicije i “Parking servisa”, sistem obuhvati i delokrug rada drugih komunalnih preduzeća i doprinese rešavanju problema poput udarnih rupa, neleganih bašti i nelegalno zauzetih javnih površina, ali i drugih komunalnih problema na ulicama Beograda”, dodaje se.

Spisak ulica obuhvaćenih kontrolom možete videti na ovde.