U maju prošle godine započeta je obnova trga u Budimpešti ispod kojeg se prostire garaža na tri nivoa pod zemljom sa 525 parking mesta, potom mestima predviđenim za parkiranje bicikala i punjačima baterija za električne automobile. U garaži se nalazi i perionica automobila, a krov garaže pokriven je sa 2,5 metra debelim slojem zemlje kako bi se omogućili optimalni uslovi za biljke i stabla.

U drugoj fazi projekta čitav trg je obnovljen na površini od 9.800 kvadratnih metara. Pored asfaltiranih delova, obnovljeni su i okolni delovi spomenika, a na severnom delu pozelenjeni delovi ukrašeni su drvetom života. Herendi drvo visoko 2,8 metra smešteno je u udubljenje, a njegovi plodovi osvetljeni su iznutra.

Ovaj trg nije fascinantan samo zbog svojih dimenzija i tehnologije kojom je opskrbljen, već i dekoracijom u Rotšild maniru, a na južnom delu trga smeštena je replika poznate 130 godina stare fontane u neorenesansnom stilu izgrađena od Žolnai pirogranit keramike otporne na sve vremenske uslove.

Promenade vode do Herendi drveta i fontane koji su okruženi originalnim i jedinstvenim betonskim blokovima. Na trgu se takođe nalaze fontane sa pijaćom vodom, a tri travnate površine zajedno zauzimaju više od 1.500 kvadratnih metara na kojima je posađeno 54 stabala.

Komentara

  1. Mj
    1. septembra 2019. 18:18

    Rambo Amadeus - Beton. Dovoljno od mene.

  2. Darko
    2. septembra 2019. 15:48

    Pametan narod bira dobre političare. Budale biraju ološ. Zato njihiv glavni trg izgleda kao park a naš kao Tjenanmen. Samo demonstranti i tenkovi fale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.