Ognjen Popović band: In My Heart

0

U ambijentu kakav je naš uspesi se ne praštaju, prednost se kažnjava, a inovacije propadaju. Takvi se lomovi reflektuju i na polje umetnosti u obliku koji diriguje takva atmosfera. Manevarski prostor je uzan, a mesta ima samo za — „većinu”. Lutanja postoje, a izbora nema mnogo.

Ognjen Popović se opredelio upravo za segment za koji javnost ovde nikada nije preterano marila. Stoga njegovu upornost i profesionalizam treba poštovati i nagraditi, a na njegovoj muzici — insistirati. Ognjen je „prvi klarinet Beogradske filharmonije”, pitomi Pančevac koji svoj instrument u svakoj prilici koristi kao oruđe kojim priča priče.

Peto studijsko izdanje „In My Heart” donosi trinaest predivno aranžiranih kompozicija spakovanih u stilske minijature. Njima dominira zavodljivi zvuk klarineta, nesvakidašnji miks džeza, popa, fanka i tradicije. Nekada sastav Ognjen i prijatelji, sada je prerastao u Ognjen Popović Band koji čine: Ognjen Popović (klarinet), Miona Barbul (klavir), Bane Gluvakov (gitara), Slobodan Gerić (kontrabas), Aleksandar Sale Radulović (perkusije).

Album „In My Heart” biće objavljen na CD-u 28. septembra. Upravo te večeri Ognjen Popović Band održaće mali koncert u svojoj matičnoj kući, u Beogradskoj filharmoniji. Biće to prilika da iskreni zaljubljenici u instrumentalne forme i poštovaoci Ognjenovog stvaralaštva među prvima čuju uživo muziku sa ovog izdanja.

(Dostupno na: www.mascom.rs)