„Ovde plaćam porez. Ovde mi deca idu u vrtić i u školu. Ovo je moja zemlja i moj dom, moja država, ja drugu nemam. Nemam gde da odem, a ako budem primoran da odem odavde u inostranstvo, u tome će se ogledati nemoć moje države da zaštiti svoje građane“, rekao je za Blic Beograđanin i Borčanac Mon Gjuraj, zvani Đura, vlasnik pekare „Roma“.

On je tako stavio tačku na incident kada mu je juče nekoliko desetina ekstremista ispred pekare pretili i ostavljali svinjske glave, a zbog slike na društvenim mrežama, navodno Đurinog brata, koji je rukama napravio dvoglavog orla, simbol Velike Albanije,

Na kraju se ispostavilo, piše Blic, da je čovek na slici, inače staroj dve godine, imena Florim i da je radnik pekare „Roma“.

Informaciju da je Florim brat vlasnika pekare, demantovao je sam Đura.

On je izjavio da nije bio upoznat sa takvim Florijanovim ponašanjem, da fotografija nije nastala tokom radnog vreme niti u radnom prostoru i da on ni na koji način nije povezan sa takvim postupanjem.

Sve to je slaba uteha Đuri, koji već osam godina živi u Borči, i od čije pekare, kako kaže, živi dvadesetak porodica.

Jučerašnje pretnje ispred pekare, sve vreme su iz kuće slušali Đura i njegova porodica. U pekari su bile zatvorene i radnice, a u okolini se nalazio veliki broj pripadnika Žandarmerije.

„Ja živim ovde i radim osam godina, ne želim da imam bilo kakve probleme sa mojim komšijama. Ovo je moja zemlja i moj narod i moja deca su rođena ovde u Beogradu. Kada sam u petak saznao da ovu fotografiju i kada su počele pretnje otpustio sam radnika koji se tako slikao, Florima, i on se posle toga vratio na Kosovo“, rekao je Gjuraj Mon.

Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Tagovi

Komentara

 1. Zoran
  28. aprila 2019. 16:48

  Da li je baš tako majstore

  1. Peka
   30. aprila 2019. 19:04

   Vao kad si nakupio 20 porodica i smestio u Borcu, i sad 20 porodica zivi od rada jedne male pekare? Kad ste se najeli vi ste se osilili pa vam djavo nije dao mira mira da mirno sa svojim porodicam radis posao kad ti Srbija dozvolila da se razmases onda ti pocele da sevaju kokoske. Poleteo si i pravio peruske umesto da si gledao svoja posla mesio hleb. Eto peruske ce te zatvoriti jer sta ko trazi to u zivotu i dobije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.