Kontroverzni profesor psihologije Džordan Piterson objavio je emotivni video u kom je objasnio da se, posle nekoliko meseci potrage za medicinskom pomoći zbog zavisnosti od lekova, vratio kući u Toronto.

„Nadam se da je veliko deo toga iza mene i da mogu da se vratim nečemu što podseća na normalan život“, rekao je Piterson.

U osmominutinom video snimku, Piterson je objasnio da je patio od „ozbiljno narušenog zdravlja“, nakon što je 2016/17. godine počeo da koristi lekove koji se primenjuju u lečenju anksioznosti, a da je potom prestao da ih koristi što je, kako je rekao, dovelo do neuroloških oštećenja i zbog čega je krenuo u potragu za pomoći.

On je rekao da je u periodu od skoro godinu dana, pomoć tražio u bolnicama i van njih, a upotrebu lekova zbog kojih mu je narušeno zdravlje opisao je kao „u najmanju ruku, greškom“.

Piterson je rekao da su ga na lečenje odveli porodica i prijatelji i sposobnost da „tokom najgoreg perioda u životu“ nastavi da radi i piše.

Piterson je, između ostalog, na lečenju bio i u Srbiji na jednoj privatnoj klinici, o čemu je za Nedeljnik sredinom godine govorila i njegova ćerka Mihaila Piterson.

Profesor Piterson se potom, kako je rekla njegova ćerka, zarazio koronavirusom u Beogradu u bolnici u kojoj se lečio.

Profesor psihologije Džordan Piterson, autor je bestselera “12 pravila za život”, a često se uz njegovo ime dodaju epiteti “čuveni” i “kontroverzni”.

Postao je postao poznat kada se usprotivio korišćenju rodno neutralnih zamenica na fakultetu, pozivajući se na slobodu govora (a što je ovekovečeno u serijalu “Profesor protiv političke korektnosti” na Jutjubu).

https://www.nstore.rs/product/cedomir-antic-istorija-21-veka/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.