Srpska atletičarka Olivera Jevtić napadnuta je u nedelju tokom trke na 10 kilometara na jednom atletskom mitingu u Sofiji. Izvesni Bojan Vačev, bugarski državljanin, utrčao je sa strane, jedno vreme bio uz vodeće takmičare, a onda odjednom laktom oborio Oliveru Jevtić i još jednu atletičarku.

Jevtićeva je ostala bez svesti, a kao posledicu pada zadobila je hematom na glavi i nakon trke izjavila da joj je „odmah postalo jasno da je to namerno urađeno“.

Oglasio se i Vačev i ispričao svoju verziju priče o ružnim scenama iz bugarske prestonice.

U otvorenom pismu javnosti, Vačev se “posuo pepelom” i poručio da nije imao nameru da povredi našu šampionku niti bilo koga drugog, prenosi Blic.

„Želim da iskoristim svoje pravo i odgovorim. Naglašavam da sudar nije bio nameran i da nije nastao iz nekih sebičnih potreba. Lično ne poznajem Oliveru Jevtić i želim da iskoristim ovu priliku da se iskreno izvinim njoj i njenim najbližima zbog traume koja je sprečila da učestvuje u događaju“, saopštio je Vačev.

Vačev je odgovorio i na osude da je dobio novac kako bi Oliveru izbacio iz trke i tako njenim konkurentima olakšao posao.

„Sumnje javnosti da me je finansijski motivisala treća strana su apsolutno lažne i duboko su me pogodile. Ne mogu da verujem da sam zaslužio ovakvu inkviziciju i linč, a jasno mi je da ih ima nakon čitanja brojnih poruka koje sam dobio na društvenim mrežama“, naveo je Vačev.

Vačev je na kraju rekao “da je sve samo stvar njegovog neiskustva”.

„Žao mi je zbog nesrećne situacije i molim sve koji su odgledali snimak da shvate da je adrenalin bio na visokom nivou, a u kombinaciji sa vremenskim uslovima i nedostatkom profesionalnog iskustva, to je dovelo do mojih nekoordinisanih pokreta koji su doveli do incidenta“, saopštio je Bugarin

„Nadam se da će uvažena organizacija Maraton Sofije ubuduće obratiti pažnju na razliku u veštinama amatera i profesionalaca, tako što će ih podeliti i slabijima pružiti početnu prednost. Želim brz oporavak srpskoj sportistkinji i nesmetan nastavak karijere“, poručio je Vačev.

Komentara

  1. laže
    13. октобар 2020. 17:42

    iz filma se očigledno vidi da je NAMERNO udario ramenom. bukvalno je skočio na nju.

  2. dzordz
    14. октобар 2020. 23:03

    covek je lepo objasnio zasto je to uradio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.