Oduzimanje vozila članovima CarGo, neredi, blokada saobraćaja, velike policijske snage: Šta se događalo kada je Parking servis došao da zapleni automobile?

0
Foto Profimedia

Radnici Parking servisa došli su da zaplene automobil članu udruženja CarGo sinoć malo pre ponoći, ali su naišli na ozbiljan otpor okupljenih članova udruženja.

Nekoliko njih je leglo pod točkove vozila Parking servisa, pokušavajući na taj način da onemogući da vozilo bude “odneto”.

Situacija je eskalirala kada su vozači iz CarGo-a blokirali Bulevar Mihajla Pupina, a reagovala je i policija.

Nekoliko ljudi je tom prilikom privedeno, a nešto pre 23.30 direktor CarGo Vuk Guberinić pozvao je okupljene građane da se “dostojanstveno povuku”.

“Povlačimo se u miru, nećemo praviti nikakve skandale, oni su svesni da moraju da ispunjavaju naređenja, a mi ćemo ih goniti pravno,  do Strazbura”, poručio je Guberinić.

Na čitavu situaciju reagovao je i predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić

“Saobraćajna inspekcija je prepustila interventnoj brigadi da radi njihov posao, što je direktno kršenje zakona i Ustava ove zemlje”, izjavio je on.

Pokušaj oduzimanja vozila obavljen je bez rešenja inspektora, bez zapisnika o oduzimanju, saobraćajni inspektor nije bio na terenu, te ovaj čin predstavlja “protivzakonito oduzimanje vozila”, navedeno je ranije u saopštenju CarGo.

Iz tog udruženja su za N1 rekli da nisu tražili sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali da na dijalog pozivaju već četiri godine.