“Odustao sam od velikih inicijativa za rešenje Kosova, čekam da vidim šta će biti predloženo…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ukidanjem kosovske mere reciprociteta otvoren prostor za dijalog Beograda i Prištine.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE), Vučić je rekao da je odustao od velikih inicijativa za rešavanje pitanja Kosova i dodao da čeka šta će biti predloženo.

U danas objavljenom intervjuu, Vučić je kazao da očekuje da će specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak doći u Beograd i Prištinu posle izbora u Srbiji 21. juna.

Komentarišući izjave zvaničnika Srbije kojima je tokom epidemije koronavirusa kritikovana Evropska unija i isticana pomoć Kine, Vučić je naveo da je važno da EU Beogradu može da kaže sve što misli, ali i da Srbija Briselu može da kaže sve što misli.

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za članstvo u EU, a na pitanje o evroskepticizmu u njegovim izjavama ocenio je da je reč o evrorealizmu.

Dodao je da će Srbija vremenom uskladiti svoju spoljnu politiku sa EU, ali da će do tada štititi nacionalne i državne interese.

(Beta)