Održavno najveće Allpan regionalno studentsko takmičenje

  0
  Foto: Allpan

  Kompanija Wienerberger zlatni sponzor takmičenja

  Jedinstveno po svom obimu i značaju, najveće regionalno takmičenje Allpan održano je ove godine u Podgorici, čiji je generalni sponzor bila kompanija Wienerberger.

  Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici je od 20. do 22. jula  bio u bojama 17 arhitektonskih fakulteta i 25 građevinskih fakulteta iz šest balkanskih zemalja. Pokretači inicijative i organizatori najvećih stručnih skupova bili su Baldini Studio i Baldini Studio International, a zlatni sponzor kompanija Wienerberger. Po svojoj vrsti, ovo takmičenje jedinstveno je u svetu i regionu i kao takvo ima za cilj osavremenjivanja visokoškolskog obrazovanja inženjera i promocije BIM metoda rada.

  Studenti su tokom tri dana takmičenja imali priliku da iskoriste i primene stečena teorijska znanja, usvoje nove veštine, ali i da se predstave potencijalnim poslodavcima. Nagradu su odneli timovi građevinskih fakulteta u Skoplju, Mostaru i Podgorici, kao i timovi arhitektonskih fakulteta u Nišu, Skoplju i Sarajevu.

  Glavni cilj studentskog takmičenja bila je promocija BIM načina rada kroz korišćenje Allpan programa. Najveći stručni skup putem ovog takmičenja ima za cilj da podstakne digitalizaciju u građevinskoj industriji, ojača inženjersku profesiju i struku, stvori regionalnu mrežu inženjera, kao i da poveća konkurentnost među studentima.

  „Kada kažemo we are wienerberger, mislimo na rešenja od poda do krova, a upravo je ovo bila tema predavanja pejzažne arhitektkinje Gordane Andrić i građevinskog inženjera Radeta Radoševića, koji su deo stručnog tima kompanije Wienerberger. Ovo takmičenje predstavlja krunu višegodišnjeg rada i samo je jedan od dokaza da će mladi stručnjaci biti itekako spremni za tržište rada koje ih očekuje. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da podržimo i budemo deo takmičenja koje rad mladih generacija stavlja u fokus“, izjavio je Nikola Isakov, marketing menadžer za centralni Balkan kompanije Wienerberger.