Održana XV godišnja skupština Srpske asocijacije menadžera

  0

  Kontinuirana i aktivna podrška menadžerima u pronalaženju najefikasnijih načina za održavanje posla i zaposlenih, obeležavanje 15 godina postojanja i decenije godišnjih nagrada, razmena znanja i iskustva kroz različite edukativne programe i doprinos unapređenju poslovnog okruženja obeležile su prethodnu godinu Srpske asocijacije menadžera, zaključeno je na redovnoj XV godišnjoj Skupštini.

  U prethodnoj godini jubileja uspešno je pokrenuta SAM Akademija, edukativni program za menadžere, koji se i ove godine nastavlja, sa ciljem dodatnog jačanja veština i znanja menadžera, budućih „lidera za 21. vek“. Zahvaljujući impresivnoj listi predavača, kroz 18 predavanja u 8 modula, stavljen je fokus na deljenje znanja i iskustva, otvaranje prilika za mlade menadžere, na šta SAM i dalje stavlja akcenat. Ova misija sprovedena je i kroz Mentorski program, kao i kroz predavanja za studente širom Srbije.

  „Srpska asocijacija menadžera u 2021. godini uspešno je pokrenula i realizovala mnogo značajnih aktivnosti i inicijativa, iako je i to bila godina izazova usled pandemije koja se nastavila. Kada pogledamo unazad, raduje nas činjenica da je većina naših članova ipak uspela da sačuva svoje zaposlene i svoje biznise a za one koji dolaze iz industrija koje su najviše pogođene, iskreno se nadamo da će se povratiti u punim kapacitetima ove godine. Pandemija je donela brojne promene, ispratili smo prodaje kompanija, svedočili udruživanjima preduzetnika i tranzicijama mnogih iz korporacijskih u preduzetničke vode. Neki naši članovi odlučili su se za nastavak karijera u inostranstvu, dok su se drugi vratili u Srbiju zarad novih projekata, a sve kada saberemo – ponosni smo što smo slavili uspehe sa našim članovima dok smo se istovremeno trudili da budemo tu i kada je bila potrebna podrška. Kao organizacija, uspeli smo da održimo finansijsku stabilnost i da rastemo sa brojem članova, uz očuvanje dobre reputacije među partnerima i u javnosti. I u 2022. nastavljamo sa posvećenim radom, razvojem, uz odgovornost prema široj zajednici i mladima. Solidarnost i podrška, uz deljenje znanja i iskustva, kao i želja da se kreira bolje okruženje i bolja budućnost za nove generacije ostaje naš prioritet i u ovoj godini“, kaže Dragoljub Damljanović, predsednik SAMa.

  U 2021. godini uspešno su pokrenuti i održani 71 događaj i inicijativa, među kojima je prava podrška preduzetnicima pružena i kroz jedinstvena, interaktivna predavanja u okviru novog projekta uz vodeće preduzetnike i vlasnike biznisa, koji su nesebično podelili svoja znanja i iskustva. Kroz različite networking događaje poput Junskog susreta kao i kroz brojne aktivnosti i inicijative obeleženo je i 15 godina postojanja Asocijacije.


  Poseban doprinos širenju odgovornosti i podrške društvu, dat je i kroz komunikacionu kampanju sprovedenu u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, a u cilju promocije imunizacije stanovništva.

  „Podrška, širenje saradnje i negovanje kontinuirane edukacije su posebno značajni ciljevi koje, sa ponosom mogu da kažem, uspešno kroz godine razvijamo. Stvaranje lidera 21. veka je misija kojoj smo vrlo posvećeni. Takođe, želimo da promovišemo ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata, ali uz odgovorno ponašanje; rad na sopstvenom razvoju uz podršku drugima; unapređenje okruženja u kome danas živimo i poslujemo, ali i očuvanje i poslovnog i životnog okruženja za generacije koje dolaze. Kao Udruženju nam je vrlo važno da rastemo u broju članova, ali to mora biti samo uz kvalitet  – da privlačimo one koji žele da unapređuju i sebe i druge. Nadamo se da ćemo u 2022. imati mogućnosti da se što više srećemo i razmenjujemo znanja, informacije i pozitivnu energiju “ istakla je izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović.

  Kraj 2021. godine, koji je Asocijacija dočekala sa 440 članova, obeležila je deseta po redu dodela Godišnjih nagrada na SAM Gala događaju, na kojem su dodeljene nagrade za izuzetne menadžere, poslodavce i kompanije koji su svojim ponašanjem, aktivnošću i poslovanjem zaslužili da posebno budu istaknuti kao primeri odgovornog poslovanja.

  Pozitivna energija, deljenje znanja i iskustva, integritet, odgovorno liderstvo, stručnost, kontinuirani razvoj,  vrednosti su koje će Srpska asocijacije menadžera promovisati i u 2022. godini uz posvećeni rad na rastu i održavanju ciljeva i imidža udruženja, koji uživaju poverenje i uvažavanje šire poslovne zajednice.