U Njujorku je završen sastanak Majka Pompea, državnog sekretara SAD i predsednika Srbije Aleksandara Vučića.

Vučić je posle sastanka naveo da je na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije kada je reč o kosovskom problemu.

„Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli, pre svega, o rešavanju kosovskog problema“, napisao je Vučić na Instagramu.

On je, kako je napisao, zamolio američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koje su nametnuli Srbiji pre godinu dana.

„I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine“, napisao je Vučić.

https://www.instagram.com/p/B1ZJlV7I2hl/?utm_source=ig_embed

Susret Majka Pompea i Aleksandra Vučića, koji predstavlja Srbiju u dijalogu Beograda i Prištine o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, organizuje se u trenutku višemesečnog zastoja u razgovorima dve strane.

“Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i prosperitet za Srbiju, Zapadni Balkan i transatlantsku zajednicu“, napisao je na svom Tviter nalogu Majk Pompeo, američki državni sekretar, nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pompeo je objavio da je sa Vučićem imao produktivan razgovor o dijalogu Srbije i Kosova i o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Pompeo i Vučić sastali su se u Njujorku na radnom ručku organizovanom na marginama sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku koji je bio zatvoren za medije, javio je Glas Amerike.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.