Ispred ulaza u Narodnu Skupštinu održan je skup „Protest ćutanjem“, koji je organizovao opozicioni Srpski pokret Dveri, u znak podrške narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji na tom mestu protekle nedelje štrajkuju glađu.

Protest na kom se okupilo preko dve stotine građana je održan bez političkih govora, a grupa je samo u više navrata aplaudirala i zviždala u pištaljke. 

Demonstranti su nosili transparente „Sloboda, sigurnost i pravda za sve“, „Nema izbora“, kao i transparente podrške lideru Dveri Obradoviću.

Okupljeni su u jednom trenutku pevali himnu Srbije, nakon čega su građani formirali kolonu koja se uputila u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije.

Ispred zgrade javnog servisa, okupljenima se obratio poslanik Dveri Dragan Vesović, koji je zamolio da dok on i njegova koleginica iz poslaničke grupe Marija Janjušević podnose zahtev da RTS intervjuiše Obradovića „niko (novinarima) ne uputi ružnu reč“, već da svoje negodovanje pokažu duvanjem u pištaljke.

„Već treći dan uzastopce Marija Janjušević i ja dolazimo da medijskom servisu predamo jedan jedini zahtev, da počene da objektivno radi svoj posao, a da ljudima koji se ne slažu sa vladajućom strankom (da priliku) da kažu koji su razlozi njihovog štrajka i našeg nezadovoljstva“, rekao je Vesović.

Nakon što nisu ušli na glavni ulaz RTS-a, Vesović je povorku uputio na ulaz iz Aberdareve ulice „da provere da li bi tamo neko od novinara primio narodne poslanike“.

Vesović je nakon toga rekao da su na ulaz zalepili zahteve, i dodao da će zajedno sa Janjušević „dolaziti svaki dan, dok ne uruče zahteve“, a dodao je da će pozvati na nove proteste ako uskoro ne dobiju odgovor iz javnog servisa.

Na pitanje zašto skup nije održan uz mere socijalne distance, on je rekao da je na skupu ispred Skupštine „pokazano da nisu kao neki drugi“, a da prilikom šetnje nije bilo moguće održavati distancu od dva metra između učesnika.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Milan
    17. maja 2020. 19:53

    Cirkus, nije nas bilo vise od 200-300,ocigledno gubimo izbore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.