“Odnos Srbije prema Crnoj Gori liči na odnos iz devedesetih prema susednim državama…”

2

Odnos Srbije prema Crnoj Gori i ne samo Crnoj Gori u ovom vremenu mi neodoljivo liči na odnos Srbije prema susednim državama devedesetih godina, a dešavaju se pod plaštom brige za srpski narod, izjavio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

U suštini, ugrožava se suverenitet susednih država, i to se dešavalo 90-ih, epilog znamo. Nadao sam se da za našeg života nećemo ponoviti greške, plašim se da se one ponavljaju, rekao je Đukanović, odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica, nakon sastanka sa članovima predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Đukanović je izjavio da je više puta nailazio na nerazumevanje za svoje stavove u Beogradu, prenosi RTCG.

Komentarišući to što je treći član Predsedištva BiH Milorad Dodik stavio veto na njegovu posetu BiH, Đukanović je ponovio da su odnosi dve zemlje prijateljski.

„Odnose stvaraju ljudi i svako ko doprinosi tom prijateljstvu, taj se ponaša odgovorno. Ko dovodi u pitanje prijateljske odnose ponaša se neodgovorno i sam ispisuje stranice istorije za poremećaje u odnosima tamo gde ih nema“, naveo je Đukanović.

Đukanović je, na pitanje o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ponovio da je važno da on bude potpisan, ali da je loše da se drži u tajnosti.

„Naravno da smo na oprezu i da ćemo insistirati da njegova sadržina bude dostupna javnosti pre potpisivanja“, poručio je Đukanović.

2 KOMENTARA

  1. Питање за Владу Србије: докле ће се толерисати оптужбе М. Ђукановића на рачун државе Србије? Да ли је ико од наших званичника уложио макар “другарски и пријатељски” протест? Ако већ нећемо, или не смемо, да М.Ђ. прогласимо персоном нонграта. Доживотно.

  2. Pridike Srbiji, napadi na Srbiju i optuživanje Srbije postao je “sport” od kada je zapad krenuo na rasturanje SFRJ . Napadači su razni srbofobi – nacisti, rusofobi , pohlepne psihopate i kriminalci. Tako i Don Milo, jedan od mafijaških bosova na Balkanu, neprekidno optužuje Srbiju i njene legitimne vlasti, za SIS . Njegov zemljak (Crnogorac) srpski Don – Djilas, uključio se u taj sport, računajući da će se na taj način dodvoriti zapadnim silama koje će ga postaviti na tron. Računa na pomoć CIA mafije . Čovečanstvu preti ozbiljna opasnost da mafijaši postanu vladari slugani zapadnih fašisoidnih pohlepnih psihopata.

Comments are closed.