Odluka o trećoj dozi vakcina protiv koronavirusa do početka avgusta

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će odluka, odnosno preporuka, o “trećoj dozi vakcina” protiv korona virusa biti saopštena do 1. avgusta.

“Nacionalno telo za imunizaciju radi studije, prati proizvodjače vakcina i njihove studije u vezi sa trećom dozom. Do 23. jula oni će da daju svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, a štab će do 1. avgusta da donese preporuku za gradjane”, rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Ona je dodala da se prate studije proizvodjača, kao i preporuke Svetske zdravstvene organizacije, ali da će i domaći stručnjaci izneti svoje studije.

“Ne kasnimo u ovome, donećemo odluku na vreme, da svi budu mirni”, rekla je premijerka.

Ona je navela da broj vakcinisanih gradjana u Srbiji i dalje nije stigao do 50 odsto, ali je dodala da se prelazak te brojke očekuje se u narednim danima.

Kako je kazala, trenutno je u Srbiji vakcinisano 48,6 odsto gradjana.

“Vakcinacija trenutno ide jako loše. Loznica i Kraljevo su opštine koje su se priključile grupi koja je prešla 50 odsto, još devet lokalnih samouprava su vrlo blizu da predju. Treba nam više od toga i moramo više da radimo. Pre svega omladina. Juče su dolazili studenti iz Sarajeva da se vakcinišu, a naši to ne koriste dovoljno”, rekla je premijerka Brnabić.

1 KOMENTAR

  1. Znači ja primim treću dozu vakcine i onda su bezbedni i oni koji nisu primili ni jednu. Potpuni promašaj.

Comments are closed.