“Odluka o mom isključenju iz Demokratske stranke je već doneta”: Gordana Čomić posle učestvovanja u radu Skupštine

2
Foto: Medija centar Beograd

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Gordana Čomić izjavila je danas za TV-N1 da je već doneta odluka o njenom isključenju iz DS zbog prisustva na sednici parlamenta čime je prekinula strančki bojkota te institucije.

Zasad je objavljeno da je Etički odbor Demokratske stranke u četvrtak preporučio da Čomić bude isključena iz stranke zbog njenog dolaska istog dana u skupštinsku salu, čime je prekinula bojkot dela opozicije.

O toj preporuci Etičkog odbora DS, kako je tada objavljeno, treba da odluče Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.

Čomić je učestvovala na sednici Skupštine jer je na dnevnom redu bio njen amandman o većem učešću žena na izbornim listama.

Posle odluke Etičkog odbora DS-a Čomić je izjavila: “Rado ću, s veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama”.

Danas je na pitanje TV N1 o tome da li je to toliko ozbiljno kršenja partijske discipline, Čomić rekla da “očigledno jeste” i da je “to direktno rečeno odlukom Etičkog odbora”.

“Ono što znam nezvanično – zaista, evo ekskluzivno za vas: da je ta odluka doneta… i ja sam rekla da sam imala svoju etičku dilemu o tome šta od dve odluke Demokratske stranke izabrati – jedno je politika: više žena na svim mestima odlučivanja i to se dogodilo, ili bojkot sednice Skupštine. Izabrala sam prvo i opet bih tako, na njima je da me isključe iz stranke”, kazala je Čomić.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Potpuno nebitno. Čomićka je stala na stranu jednog tiranskog režima i autističnog parlamenta. Takvi su i zakoni koji su doneti. Demokratija u Srbiji je ugašena nakon ovg postupka. Žene se ne mere kvotama, nije ovo kladionica. Građani, muškarci ili žene treba da zasluže poverenje svojim ličnim integritetom i tako uđu u parlament, a ne rodom ili seksualnim opredeljenjem, Ovo je u eri medijskog mraka koji traje predugo, bez javne rasprave ravno onom noćnom rušenju u Savamali i noćnom izglasavanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i bombardovanju SRJ 1999 Samo što će posledica biti Bojkot građana da učestviju na lažiranim izborima. Opozicioni poslanici već godinama nisu imali šansu da u gebelsovskoj Skupštini iskažu svoje mišljenje niti da im se usvoji bilo koji amandman. Ni ranije nije bila bolja situacija, ali je opozicija bio Vučić, pa su radikali makar egzibizijama i brojnošću izazivali neki osećaj bunta. Ovo je lobotomirani politički sistem i ništa više. A Čeda, Čanak, Kostreš, Čomićka, Maja Gojković su jedna uigrana ekipa koja je u datom momentu poslužila ubijanju slobodne misli i reči u našem društvu do kraja. Najviše mobinga u javnim preduzećima i firmama uopšte, čisto kao informacija, ima od strane žena na funkcijamam prema drugim ženama, što koriste muškarci kako bi ih sve počistili, što radi i Aleksandar Vučić u svojoj stranci SNS. Zato on nije legitimni predsednik Srbije. Ne može i jare i pare. Koristeći netrpeljivost Ane Brnabić i Zorane Mihajlović, ugrozio je više puta interese Srbije kako bi osigurao svoj opstanak na vlasti. U eri eksplozije mizoginije i rijalitija u srpskim medijima, Čomićka se upisla u istoriju apsurda. Ovaj zakon znači više žena u SNS- u što je apsolutno nebitno za Srbiju. Još klimoglavaca ženskog roda. Za podsmeh i manipulaciju. Ništa više ne treba reći ili dodatno zaključiti. Bojkot!

  2. Госпођа врло добро зна да проблем тренутног политичког стања није већи или мањи број жена, већ тај што и те жене, које су тренутно политички ангажоване, као и оне које би им се (евентуално) придружиле, спроводе политику која ову земљу вуче уназад. Од ДС се очекује да поштује договорен бојкот рада парламента, па тако и од сваког њиховог члана. Ово није никакав атак на супротно мишење, како то у подршци из врха власти поручују, већ обичан чин личног деловања по совпственом нахођењу, из нејасних разлога. Против оваквог чињења (и евентуалног нечињења) ДС је дужна да реагује. Нека у срећи и весељу истрпи последице свог акта, бесмисла.

Comments are closed.