Odloženo suđenje za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu

0
Foto: Nedeljnik

U Višem sudu u Kruševcu odloženo je pripremno ročište u postupku za napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, aktiviste ovog pokreta i jednog policajca, koji se dogodio krajem novembra prošle godine, preneo je N1.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu optužnicu je podiglo krajem marta, četiri meseca nakon što je u Kruševcu uoči tribine Saveza za Srbiju napadnut lider Levice Srbije Borko Stefanović zajedno sa aktivistima ove stranke.

Nakon što je optužnica postala pravosnažna, predsednik Sudskog veća zakazao je pripremno ročište koje je na kraju ipak odloženo.

Kako Stefanovićev advokat Ivan Ninić izjavio, sva trojica optuženih obavestila su sud da su otkazali punomoćje advokatima, te zbog toga pripremno ročište nije moglo da bude održano. Sledeće pripremno ročište zakazano je za 10. septembar.

Osnovni sud u Kruševcu je prethodno odredio pritvor do 30 dana osumnjičenima Danijelu Gmijoviću, Marku Živkoviću i Marku Šaponjiću. Osumnjičeni su na saslušanju u tužilaštvu negirali da su učestvovali u napadu navodeći da su se na mestu gde se održavala tribina našli slučajno.

Kako je Više javno tužilaštvo navelo, trojici optužnih stavlja se na teret krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu dok se jedno lice tereti i za napad na službeno lice u vršenju službene delatnosti.