Suđenje Darku Šariću, optuženom da je „prao“ novac od prodaje droge, zakazano za danas je odloženo jer su on i advokati odbrane, zatražili izuzeće tužioca, pa je kao novi termin nastavka glavnog pretresa određen 3. jun.

Glavni pretres u Specijalnom sudu trebalo bi da traje četiri dana – od 3. do 5. juna i 8. juna, saopšteno je iz Višeg suda.

U saopštenju se podseća na niz odlaganja glavnih pretresa, tokom prethodnih meseci, na ovom suđenju.

Tako je glavni pretres zakazan za 27. januar 2020. godine odložen jer nije došao branilac po službenoj dužnosti Šarića, advokat Oliver Dojčinović, koji je sud obavestio da je sprečen zdravstvenim razlozima.

Za taj tremin je bilo zakazano iznošenje završnih reči.

Predsednik veća je sledeće pretrese u ovom predmetu zakazao za 18, 19, 20. i 21. februar 2020. godine, ali su odloženi usled nedolaska branilaca okrivljenih.

Do toga je došlo zbog zakazane javne sednice pred Apelacionim sudom u Beogradu, u postupku po žalbi u predmetu, kojim je obuhvaćena Šarićeva grupa optužena za šverc kokaina.

Pretres zakazan za 23. mart 2020. godine odložen je zbog proglašenog vanrednog stanja u Srbiji usled pandemije izazvane koronavirusom, pa tako i nemogućnosti da svi učesnici postupka pristupe sudu.

Nakon toga je sledeći glavni pretres bio je zakazan za 25. maj 2020. godine koji je odložen usled izostanka pojedinih branilaca i optuženih, iako su bili uredno obavešteni, navedeno je iz Višeg suda.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-437-od-28-maja/
https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.