Odgovor Novaka Đokovića: “Rezultat PCR testa sam dobio posle događaja 17. decembra, otkazao sam sve osim intervjua za L’ekip. Sad razumem da je to bila greška. Putna deklaracija? Moj agent se iskreno izvinjava…”

2
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Novak Đoković oglasio se saopštenjem na Instagramu i rekao da želi da se pozabavi stalnim dezinformacijama u pojedinim medijima o njegovim aktivnostima i prisustvu događajima koji su prethodili njegovom pozitivnom testu na koronavirus. Kako je istakao to je uradio u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko njegovog boravka u Australiji, kao i da bi pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za njegovu porodicu.

“Želim da naglasim da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbednost svih, kao i da se pridržavam testiranja”, istakao je Đoković.

“Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra posle koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na koronavirus. Iako nisam imao simptome koronavirusa odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana”, dodaje se u saopštenju.

Najbolji teniser sveta isitče da je sledećeg dana “prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bi uručio pehare deci”. Pre odlaska na događaj, kako ističe, uradio je brzi antigenski test, koji je bio negativan.

“Nisam imao simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja”, piše u saopštenju.

“Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema ‘L’ekipu’ u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za ‘L’ekip’. Osetio sam obavezu da odradim intervju za ‘L’ekip’ jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me fotografisali. Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu”, napisao je Đoković.

Đoković se osvrnuo i na navode u medijima oko pogrešne putne deklaracije koju je popunio njegov tim, u njegovo ime, kao što je već naznačio policijskim službenicima po dolasku.

“Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija”, napisao je Đoković.

Đoković je zaključioda je ovim javnim istupom želeo da pojasni šta se zaista događalo, poručivši da se “više neće oglašavati iz poštovanja prema Vladi Australije i procesu koji je i dalje u toku”.

“Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Australijan Open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu”, zaključuje se u saopštenju Novaka Đokovića.

2 KOMENTARA

Comments are closed.